Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä

Lasten Liike -koulutukset

Lasten Liikkeen tavoite on lisätä kaikkien lasten mahdollisuuksia osallistua laadukkaaseen liikunta- ja harrastustoimintaan. Lasten Liike -koulutukset auttavat tavoitteen toteutumista antamalla ohjaajille monipuolista tietoa ja työkaluja ohjaamisen tueksi.

Ohjaaja saa koulutuksesta erinomaiset perustiedot ja runsaasti käytännön työkaluja kaikille avoimen ja innostavan liikunnallisen harrastustoiminnan suunnitteluun. Tunti- ja kausisuunnitelmissa painottuvat motoriset taidot sekä yleisen liikunnallisuuden ja pelaamisen taitojen kehittäminen. Koulutuksessa annetaan myös vinkkejä lasten sosiaalisten-, tunne- ja kaveritaitojen kehittymisen tukemiseen.

 

Koulutus on edellytys Lasten Liike laatumerkin käyttämiselle

Koulutuksen käyneiden ohjaajien ryhmät ja seurat/yhdistykset saavat käyttää Lasten Liikkeen laatumerkkiä ryhmien markkinoinnissa. Merkin käyttö edellyttää koulutuksen lisäksi Lasten Liike -laatulupaukseen sitoutumista ja Lasten Liikkeen tunnuksen näkymistä perheille.

 

Lasten Liikkeen koulutukset huomioivat sekä aloittelevat että kokeneet ohjaajat

Lasten Liike -koulutukset tukevat lajiliittojen ja muiden järjestöjen koulutuksia tuomalla vahvemmin esille harrastustoiminnan erityispiirteitä. Koulutuksissa on huomioitu erikseen aloittelevat ja kokeneet ohjaajat.

Nuoret ja aloittelevat ohjaajat

Koulutus antaa ohjaajalle perustiedot kaikille avoimen liikunnallisen harrastusryhmän ohjaamiseen. Koulutus on suunnattu aloitteleville tai nuorille ohjaajille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan ohjauskokemusta. Koulutus on erinomainen startti ohjaajan polulle.

Koulutuksen kesto 6 tuntia.

Kokeneet ohjaajat ja valmentajat sekä opettajat

Koulutus syventää ohjaajan tietämystä lasten liikunnasta, haastavien tilanteiden ohjaamisesta sekä lasten sisäisen motivaation ja liikunnallisen taitavuuden tukemisesta. Koulutus on suunnattu kokeneille ohjaajille. Ohjaajien aiempia kokemuksia hyödynnetään osana koulutustehtäviä.

Koulutuksen kesto 4 tuntia.

 

Lisätietoa koulutuksista Liikunnan aluejärjestöistä

Tarkemmat tiedot Lasten Liike -koulutuksista löytyvät Liikunnan aluejärjestöjen sivuilta.

Koulutuksiin osallistuneiden rekisteriseloste.