Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.11.2016 | Seuratoiminta | Uutinen

Joulukalenteri-ideoita: tonttujen digitoimintarata ja tutumpaa tonttustelua

Keksitäänkö tänä vuonna joulun odotukseen jotakin ihka uudenlaista vai toteutetaanko kenties tutumpaa? Lähetä meille liikunnallinen ideasi, keräämme niitä jaettavaksi ensi vuonna muillekin – lähettäjien kesken arvomme pienen lahjan.

Jotakin ihan uutta: Korvatunturin joulukalenterista katosivat numerot…

Digiloikka leikkiin on Ilo kasvaa liikkuen ohjelman alatyöryhmän tuottama blogi, josta löytyy veikeitä varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen soveltuvia tieto- ja viestintäteknologiaa ja liikunnallisuutta yhdistäviä opetusideoita ja -menetelmiä.

Tonttujen toimintaradan on blogissa vuosi sitten julkaissut pedagoginen ict-ohjaaja Marja Hokkanen Espoon varhaiskasvatuksesta. Ideassa ratkaistaan Korvatunturilla vallitsevaa vakavaa tilannetta: Joulupukin joulukalenterista ovat numerot kadonneet eikä joulupukki voi tietää kuinka monta päivää on jouluaattoon.

Tonttu Tomera päättää pyytää eskariryhmän lapsia auttamaan numeroiden etsimisessä. Lapset joutuvat tekemään kaikenlaisia puuhia, kuten menemään oven läpi jonossa (Stop Motion sovellus), ohjelmoimaan Bee-bot-robotteja ja liikkumaan värien mukaan, pelaamaan monikosketusnäytöllä LukiMatin numerorataa (Neure) ja Edun helminauhapeliä.

Vuosi sitten Espoon eskarilaiset löysivät kaikki joulukalenterin numerot ja pystyivät kertomaan joulupukille, montako päivää jouluun oli jäljellä, kuinka mahtaa käydä tänä vuonna? Löydät tarkemman kuvauksen etsinnän etenemisestä Digiloikka leikkiin blogista > Ks. maanantai 14. joulukuuta 2015: Korvatunturin joulukalenterista katosivat numerot…

Jotakin tuttua: Liikunnallinen joulukalenteri

Avaa liikunnallinen joulukalenteri (pdf) TÄSTÄ ja printtaa 6 kpl A4-kokoista arkkia. Leikkaa tupsulakit irti toisistaan, halutessasi voit myös pohjustaa ne pahville. Ripusta tontturivistö narulle, ryhmittele seinälle tai piilota tontut yllätyspussukkaan, josta joka päivä nostetaan uusi tonttutehtävä.

Lähetä vinkki jo ensi vuoden joulukalenteriin – osallistut ULKOLIIKUTTAJA-liivin arvontaan!

Ilmoita liikunnallinen joulukalenterivinkkisi 12.12. mennessä netissä TÄLLÄ LOMAKKEELLA ja olet mukana arvonnassa. Voittaja saa paketin ennen joulua.

Tonttumaisen tomeraa joulun odotusta!

Lue lisää aiheesta