Liikkujan polku -verkosto

Liikkujan polku -verkosto on avoin kohtaamispaikka kaikille, jotka haluavat lisätä liikettä. Yhdessä voimme tuottaa käytännön ratkaisuja ja vaikuttaa liikkumisen edellytyksiin, jotta mahdollisimman moni liikkuisi itselleen sopivilla tavoilla ja voisi hyvin. Yhdessä voimme edistää juuri niitä asioita, joita yhdessä päätämme tehdä ja joita kenenkään ei yksin kannata toteuttaa.

Ilmoittaudu mukaan

Voit ilmoittautua mukaan toimintaan ja postituslistalle tällä lomakkeella.

 Tilaisuudet

  • Ma 26.8. klo 13-16 Lisää liikettä Suomeen -valintojen yhteinen startti

Tilaisuudessa tiedotetaan Lisää liikettä Suomeen -äänestyksen tuloksista ja yhteisistä valinnoista. Tavoitteena on koota yhteen konkreettisia tekoja, viestinnän ja vaikuttamisen mahdollisuuksia sekä kytkeä valinnat muihin meneillään oleviin liikunnallisen elämäntavan kokonaisuuksiin.

Tilaisuus järjestetään hybridinä Sporttitalo Sininen aula (Valimotie 10, Helsinki) / Microsoft Teams. Ilmoittaudu tilaisuuteen 23.8. mennessä Suomisportissa.

Teemaryhmät

Liikkujan polku -verkoston teemaryhmiä voidaan perustaa sen mukaan, miten niille on tarvetta ja tekijöitä. Teemaryhmän tuottamat materiaalit löytyvät materiaalipankista. 

Ilmoittaudu mukaan Liikkujan polku -verkostoon.

Liikkujan polku -verkoston jäsenluettelon ylläpitämisessä noudatamme Suomen ja EU:n tietosuojalakien ohjeita. Vanhat henkilörekisteritiedot hävitetään ja uusi ilmoittautuminen verkostoon avataan joka kolmas vuosi. Lisätietoja tietosuoja-asioista löydät tarvittaessa täältä.

Ilmoittautumislomakkeessa jäsenille kuvataan kerättyjen jäsentietojen käyttötarkoitus ja se, että jäsentiedot tullaan aikanaan hävittämään.

Vaikuttamisen teemaryhmän toiminta-ajatuksena on hyödyntää parviälyä ja yhteisöllistä vaikuttamista. Ryhmän työn kohteet keskittyvät seuraaviin asioihin: 

1) Vaalivaikuttaminen kunta- ja eduskuntavaalien yhteydessä (katse tulevaisuuteen)

2) Hallitusohjelmatavoitteita koskevaa vaikuttamistyötä seurataan teemaryhmän taholta (jatkuva vuoropuhelu vaikuttamistyöstä).

3) Yksittäisiä lainsäädäntöhankkeita tms. aiheita koskevia vaikuttamisoperaatioita tehdään, mikäli verkostosta löytyy halukkaita osallistujia ja vetäjiä.

Kuljettajina Kristiina Jakobsson, toiminnanjohtaja / Koululiikuntaliitto, kristiina.jakobsson@kll.fi, p. 040 500 2661 ja Johanna Manninen, pääsihteeri / Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry, johanna.manninen@sla-ry.fi, p. 040 556 7040. Olympiakomitean vastuuhenkilönä toimii Toni Ahva, yhteiskuntasuhteiden päällikkö, toni.ahva@olympiakomitea.fi, p. 050 440 9647.

Tutkimustiedon soveltaminen -teemaryhmä on tutkijoiden ja tiedon hyödyntäjien ja soveltajien kohtauspaikka. Teemaryhmän tavoitteena on lisätä tutkitun tiedon käyttöä liikuntatoimijoiden arjessa ja synnyttää vuoropuhelua tutkijoiden ja liikuntatoimijoiden välillä. 

Kuljettajina Vilja Prinkey, liikuntatieteiden erityisasiantuntija / Liikuntatieteellinen seura, vilja.prinkey@lts.fi ja Kati Kauravaara, toimitusjohtaja/ Fyteko Oy, kati.kauravaara@pilateshetki.fi. Olympiakomitean vastuuhenkilönä toimii Matleena Livson, erityisasiantuntija, matleena.livson@olympiakomitea.fi, p. 040 770 2924.

Perheliikunnan teemaryhmä on laaja-alainen, perheiden liikunnan edistämisen alueella toimivien tahojen verkosto. Teemaryhmässä perheliikunta nähdään laajasti kaikenikäisten lasten ja heille läheisten aikuisten yhteisenä liikuntana, jossa sekä lapset että aikuiset ovat aktiivisia toimijoita.

Kuljettajina Satu-Maria Ruotsalainen / Suomen Latu ry, satu-maria.ruotsalainen@suomenlatu.fi, p. 0500 742779 ja Jette Timgren / Folkhälsan, jette.timgren@folkhalsan.fi, p. 044 788 3733. Olympiakomitean vastuuhenkilönä toimii Marianna Tarhala, asiantuntija, marianna.tarhala@olympiakomitea.fi, p. 040 565 0460.

Liikkujan polku -verkoston toiminnasta saat lisätietoja