Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.10.2018

OlympiaCastin vieraana Pauliina Vilponen – miten ihmeessä voi valmistua 26-vuotiaana oikeustieteiden maisteriksi ammattilaisuran ohessa?

Lentopallon maajoukkuesankari Pauliina Vilponen kertoo OlympiaCastin vieraana tarinansa; miten hän on järjestänyt itsensä asemaan, jossa hän sai 26-vuotiaana valita lentopallon ammattilaisuran ja juristin työn välillä.

Kun yhdistää ammattilaisuran lentopallossa – vieläpä neljässä eri maassa – ja opinnot oikeustieteellisessä, yhtälö kuulostaa mahdottomalta. Vielä mahdottomammalta yhtälö kuulostaa, kun kuulee, että valmistuu oikeustieteiden maisteriksi samassa ajassa kuin pelkästään opintoihinsa keskittyneet opiskelijat.

Mahdotonta se ei kuitenkaan ole, jos on riittävän päättäväinen ja on oikeita ihmisiä ja oikeanlaista apua ympärillä. Sen todisti lentopalloilija Pauliina Vilponen, joka lopetti menestyksekkään urheilu-uransa valmistumisensa jälkeen 26-vuotiaana aloittaakseen siviilityöt juristina.

– Kun minulta on kysytty, miksi tein tällaisen valinnan, olen sanonut aina, että jokaisen täytyy kuunnella itseään ja löytää se oma tie. On tosi tärkeää, että on joku ajatus siitä, mitä haluaa tehdä urheilun jälkeen. Kun urheilu ennemmin tai myöhemmin loppuu, se on aina muutostilanne, jolloin saattaa elämään syntyä tyhjiö, Vilponen pohtii.

– Minä kokeilin vain lentopalloon panostamista vuoden ajan, ja minä koin sen henkisesti raskaana, kun oli vain urheilu. Minä sain opiskelusta hyvän vastapainon urheilulle – ja sitä kautta pystyin pärjäämään jopa paremmin urheilussa.

OlympiaCastin vieraana Vilponen kertoo tarinansa; miten hän on järjestänyt itsensä asemaan, jossa hän sai valita kahden mahtavan vaihtoehdon – lentopallon ammattilaisuran ja juristin työn välillä. Valinta osui siviilityöhön, mutta sitä ennen Vilponen ehti johdattaa naisten maajoukkueen 30 vuoden tauon jälkeen EM-lopputurnaukseen. Jakso kuunneltavissa yleisimmiltä podcast-palvelutarjoajilta tai suoraan tämän linkin takaa.

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.