Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.11.2018 | Seuratoiminta

Avaimet hyvän urheilutapahtuman järjestämiseen

 Hyvä urheilutapahtuma on osallistujien kannalta paitsi miellyttävä osallistua, niin myös turvallinen. Näiden toteutumisessa avainasemassa on etukäteissuunnittelu.

– Hyvä urheilutapahtuma on hyvin suunniteltu ja tapahtumaympäristö toimiva. Kulkuväylissä on väljyyttä ja on tarpeeksi oheispalveluita, lisäksi tapahtuma- alueelta löytyy tarvittaessa sääsuojia/telttoja, lämmitettyjä sisätiloja sekä wc-tiloja, kommentoi Arto Palsio, myynti- ja markkinointijohtaja Ramirentiltä.

Palsio lisää, että yleisen viihtyvyyden lisäksi hyvin järjestetyssä tapahtumassa on myös huomioitu turvallisuus kaikista näkökulmista.

– Yleisön liikkuminen tapahtumapaikalla on suunniteltu hyvin etukäteen, poistumistiet on järjestetty hyvin ja merkitty selkeästi, kaikki tapahtuman rakenteet ovat turvalliset ja kaikki on suojattu niin, ettei kukaan pääse satuttamaan itseään tai muita.

Palsion mukaan jo pieniinkin tapahtumiin kannattaa vuokrata kalustoa. Se on usein kustannustehokkaampaa kuin ostaminen tai se, että kyhäilee rakenteita itse. Lisäksi vuokrakalusto on aina huollettua ja itsesään turvallista.

– Suosituimpia vuokrattavia tuotteitamme ovat muun muassa tapahtuma-alueen sähköistys, aidat, valot, katokset ja erilaiset kontit esimerkiksi toimistotila- ja tuloslaskentakäyttöön, Palsio luettelee.

– Lisäksi tapahtuman järjestämisessä on mahdollista hyödyntää esimerkiksi logistiikka- ja tankkauspalveluita, työkoneita, henkilönostimia, kontteja, telinerakenteita, katsomoita ja liikenneturvatuotteita, Palsion kollega, Event-manager Hanna Launonen, lisää.

Perusasioiden lisäksi urheilutapahtuman järjestämisessä voidaan huomioida myös esimerkiksi ekologisuus.

– Hyvä ennakkosuunnittelu osaltaan tuo ekologisuutta, ja jos halutaan, tapahtuman rakennusvaiheessa voidaan pyrkiä mahdollisimman alhaiseen hiilijalanjälkeen, Palsio selventää.

Ramirent on Olympiakomitean tapahtumakumppani ja oli mukana Ekokompassi-hankkeessa ja esimerkiksi järjestämässä Lahden MM:ejä, jotka valittiin vuoden 2017 ympäristövastuulliseksi tapahtumaksi ja Ekostipendin saajiksi.

Ramirentillä on Event-liiketoimintayksikkö, ja yritys varustaa vuosittain niin isoja kuin pieniä urheilu- ja musiikkitapahtumia eri puolilla Suomea aina pienistä kylätapahtumista isoihin ulkojääotteluihin. Kesällä 2018 Ramirent oli kumppanina mahdollistamassa esimerkiksi Kalevan kisoja, Frisbeegolfn SM-kilpailuja, Kuopio Triathlonia, Nesterallia ja monia festivaaleja, kuten WKND Festivaalia ja Sidewaysiä.

– Olemme mukana vuosittain yli 150 tapahtuman kumppanina, ja meillä on 58 toimipistettä ja kuusi kalustokeskittymää eri puolilla Suomea. Voimme reagoida nopeasti ja palvelemme kaikenkokoisia ja kaikkialla Suomessa olevia tapahtumajärjestäjiä. Teemme mielellämme yhteistyötä kaikenkokoisten urheiluseurojen kanssa, Palsio vahvistaa.

Lisätietoja eduista lajeille ja seuroille