Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.02.2019 | Huippu-urheilu

Vesa Kuparinen Olympiakomitean vastuufysioterapeutiksi

Sertifioitu urheilufysioterapeutti Vesa Kuparinen on nimitetty Olympiakomitean vastuufysioterapeutiksi. Kuparinen sijoittuu Huippu-urheiluyksikön terveyden edistämisen tiimiin, jossa hänen lisäkseen toimivat ylilääkäri Maarit Valtonen, urheilupsykologi Hannaleena Ronkainen, psyykkinen valmentaja Terhi Lehtoviita ja ravitsemusterapeutti Anna Ojala.

-Vesa on erinomainen henkilö jatkamaan sitä hyvää työtä, jota hänen edeltäjänsä Juha Koistinen ja Peter Halen ovat tehneet. Olympiakomitean vastuufysioterapeutin tärkein tehtävänä on johtaa fysioterapiaverkostoa ja kiinnittää fysioterapia entistä paremmin osaksi päivittäisvalmennusta urheiluakatemioissa ja valmennuskeskuksissa, terveyden edistämisen tiimiä johtava Maarit Valtonen sanoo.

Kuparinen itse ottaa uuden haasteen innolla vastaan.

-Nykyaikaisen urheilufysioterapian keskeisenä ajatuksena on rakentua osaksi arjen valmentautumista ja integroitua huippu-urheilijoiden valmennusprosesseihin silloinkin, kun mitään akuuttia terveyshuolta ei ole. Tavoite on tietysti auttaa urheilijoita kokonaisvaltaisesti kohti parempaa menestystä, ja sitä työtä on hienoa tehdä osaavan suomalaisen urheilufysioterapeuttiverkoston kanssa, Kuparinen sanoo.

Kuparisen työpanoksesta 50% kohdistuu Huippu-urheiluyksikön toimintaan ja toinen puolikas Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean toimintaan.