Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.06.2019 | Olympiakomitea

Yritysmaailman huipulta urheilijoiden eteen tehtävään työhön: Jaakko Sippola ottaa vastuun Olympiarahaston rahankeräyksestä 

Pitkän ja menestyksekkään uran tietotekniikkayritysten johdossa tehnyt Jaakko Sippola on valittu vastaamaan Olympiarahaston rahankeräyksestä. Hän aloittaa tehtävässä elokuun alussa. Olympiarahaston rahankeräys käynnistyy loppukesästä.  

Olympiarahasto on uusi suomalaisen urheilun varainhankintaoperaatio, jossa Suomen Olympiakomitean tukisäätiössä toimivaan rahastoon tehtyjen sijoitusten tuotolla mahdollistetaan tulevaisuuden urheilumenestystä. Valtio on sitoutunut pääomittamaan rahastoa vastinrahaperiaatteella yksityistä pääomaa vastaavalla määrällä. Rahaston tuotto tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua ja valmentautumisympäristöjen kehittämistä. Tuotolla parannetaan myös nuorten urheilijoiden sosioekonomista asemaa.

Jaakko Sippola siirtyy Olympiarahastoon Office Management Groupin kumppanuuksista, hankinnoista ja myynnistä vastaavan johtajan tehtävistä. Koulutukseltaan Sippola on eMBA.

– Tämä on uusi äärimmäisen upea projekti, jossa voi vaikuttaa suomalaisen urheilun kestävään tulevaisuuteen. Tässä työssä voin hyödyntää osaamistani suomalaisille todella merkityksellisessä asiassa. Rahaston lahjoittaja tekee pysyvän jäljen suomalaiseen huippu-urheiluun, Sippola toteaa.

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salosen mukaan Olympiarahaston tuotolla laajennetaan huippu-urheilun tukimahdollisuuksia. Olympiarahasto tarjoaa yrityksille ja yksityisille lahjoittajille uudenlaisen tavan menestyksen mahdollistamiseen ja kokemiseen. Kuten jääkiekon miesten MM-kullan ja naisten MM-hopean myötä nähtiin, urheilumenestys lisää yhteisöllisyyttä ja rakentaa kansallista itsetuntoa.

– Meidät vakuutti erityisesti Jaakon laaja osaaminen ja voimakas halu tehdä merkittäviä tekoja suomalaisen urheilumenestyksen eteen. Jaakosta saamme lisää voimaa tällä hetkellä hyvässä kasvussa olevaan varainhankintaamme, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen iloitsee.

Valtion vastinrahoitukseen oikeuttavista yksityisistä rahalahjoituksista ja vastinrahoituksesta muodostuvasta 40 miljoonasta eurosta voidaan saada viiden prosentin vuotuisella tuotolla vuosittain jopa kaksi miljoonaa euroa suomalaisen huippu-urheilun tukemiseen. Tuotto käytetään urheilijoiden päivittäisharjoittelun tukemiseen, toimintaympäristöjen kehittämiseen ja urheilijoiden sosioekonomisen aseman parantamiseen. Tuki jaetaan samoilla kriteereillä kuin Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön jakama lajien tehostamistuki olympialajeille, ei-olympialajeille, paralajeille ja joukkuepeleille.

 

Lisätietoja:

Jaakko Sippola, 050 577 5520

Johtaja, Olympiarahasto

 

Mikko Salonen, 040 541 0295

Toimitusjohtaja, Suomen Olympiakomitea ry