Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.10.2019 | Huippu-urheilu

Martinex Oy Suomen Olympiajoukkeen fanituotteiden valmistajaksi

Suomen Olympiajoukkue ja Martinex Oy ovat solmineet 2-vuotisen yhteistyösopimuksen olympia-aiheisten tuotteiden valmistuksesta. Yhteistyön myötä Tokion kesäolympialaisten 2020 alla markkinoille on tulossa mm. Martinexin valmistamia palapelejä, pelikortteja, juomapulloja sekä Smart10-pelistä toteutettu urheiluversio.

Martinexilla kehitetty Smart 10 on palkittu Vuoden aikuistenpelinä sekä Ruotsissa että Tanskassa ja siitä on tehty jo 13 kieliversiota. Smart 10 tekee tietopelaamisesta sosiaalisempaa: jokaiseen kysymykseen on kymmenen vastausvaihtoehtoa ja kaikki osallistujat pääsevät vastaamaan jokaiseen kysymykseen, jolloin vuoroa ei tarvitse kauan odottaa. Pelin urheiluversio koostuu 200 kysymyksestä, jotka painottuvat erityisesti suomalaiseen olympiaurheiluun.   

Martinex tunnetaan parhaiten Muumi-tuotteista, joita se on valmistanut vuodesta 1992 lähtien. Pelien, lelujen, tekstiilien, lahja- ja taloustavaroiden valmistaja, verkkokauppa ja tukkuliike Martinex tunnetaan Afrikan Tähti -pelistä sekä mm. Angry Birds- ja Disney-tuotteiden valmistuksesta. Martinex-konserniin kuuluu myös designyritys Aarikka.

Olympiajoukkueen liiketoiminnasta vastaava Ville Köngäs kertoo Martinexin kanssa käynnistyvästä yhteistyöstä.

– On upeaa, että löysimme Suomesta näin osaavan kumppanin globaalisti arvostetulle olympiabrändille. Martinexin ansiosta voimme nostaa Suomen Olympiajoukkueen fanittamista aivan uudella tavalla, kun tuomme markkinoille yhteistyössä kehitetyt olympiatuotteet. Martinexilla on kokemusta Suomen ja maailman tunnetuimpien brändien lisenssivalmistuksesta, ja olemme vakuuttuneita heidän osaamisestaan. Yhteinen sävel löytyi nopeasti.

Myös Martinexilla ollaan yhteistyöstä innoissaan. Pelit ja lelut -kategorian tuoteryhmäjohtaja Jenni Jalava kertoo yhteistyön Suomen Olympiajoukkueen kanssa olevan erityisen mieluinen.

– Meille on suuri ilo ja kunnia saada tehdä yhteistyötä ikonisen olympiabrändin ja Suomen Olympiajoukkueen kanssa. Olen itse urheiluihminen henkeen ja vereen, joten tämä on minulle myös henkilökohtaisesti erittäin merkittävä asia. On todella hienoa, että saamme olla tässä matkassa mukana.

 

Lisätietoja:

Suomen Olympiakomitea
Liiketoimintapäällikkö, Olympiajoukkue ja Suomen Urheiluakatemiat, Ville Köngäs
Puh. 040 9625463
ville.kongas@olympiakomitea.fi

 

Martinex Oy
Tuoteryhmäjohtaja Jenni Jalava
Puh. 050 5226643
jenni.jalava@martinex.fi

 

Martinex Oy on vuonna 1986 perustettu raisiolainen perheyhtiö, jonka liikevaihto on noin 15 MEUR ja henkilökunnan määrä 55. Martinexin toimialoja ovat tekstiilien, lahja- ja taloustavaroiden sekä pelien ja lalujen suunnittelu ja valmistus sekä verkkokauppa- ja tukkuliiketoiminta. Yhtiön tuotteita viedään yli 60 maahan. Martinexin tunnetuimpia tuotteita ovat Muumi, Disney, Angry Birds, Mauri Kunnas, Peppi Pitkätossu ja Afrikan Tähti. Yhtiön omia tuotemerkkejä ovat Peliko, Moomin by Martinex, Baking by Martinex ja Mx Home. Designyritys Aarikka on Martinexin tytäryhtiö.