Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
Blogi
09.12.2019 | Blogi

Viestinnän harjoittelijana Olympiakomiteassa

Vietin kolme kuukautta Olympiakomiteassa viestinnän korkeakouluharjoittelijana. Harjoittelujakso räätälöitiin osaamiseni ja mielenkiintojeni mukaan sen hetken viestinnällisiin tarpeisiin.

Harjoittelujakso räätälöitiin osaamiseni ja mielenkiintojeni mukaan sen hetken viestinnällisiin tarpeisiin. Ilokseni sain työskennellä monien projektien parissa ja nähdä Olympiakomitean toiminnasta eri puolia. Olin mukana #Seurasydän-kampanjassa, New Leaders forumissa sekä Pohjoisen Tähtien lanseerauksessa. Sain tutustua Lasten Liikkeeseen, seuratoimintaan sekä huippu-urheiluun.

Harjoittelun aikana vahvuuteni visuaalisessa viestinnässä huomattiin, ja sain tehdä paljon töitä kuvankäsittelyn, presentaatioiden valmistelun sekä sosiaalisen median parissa. Minulle uskottiin omia projekteja, joista kunnialla selviytymisellä on ollut suuri vaikutus ammatillisen itsetuntoni kasvamiseen. Työelämän taitojen kehittyminen tuli töiden mukana kuin itsestään: Opin hallitsemaan paremmin omaa työaikaani ja tekemään myös tarvittaessa etätöitä. Kouluajalta priorisointi ja yhteistyökumppaneiden kanssa työskentely oli tuttua, mutta työelämässä kaikki tuntui konkreettisemmalta ja tärkeämmältä.

TOP 3 – Hetket

  1. Nähdä visualisoimani presentaatiomateriaalit yli 200 hengen yleisön edessä New Leaders Forumissa.
  2. Nähdä tekemäni materiaalit itsenäisyyspäivänä Suomen Olympiajoukkueen somekanavissa, jotka saavuttivat huikean määrän tykkäyksiä ja katselukertoja.
  3. #Seurasydän-joulukampajan ideointi ja toteutus.

Olympiakomitealla minusta pidettiin hyvää huolta. Esimiehet ja kollegat muistivat aina kysyä ” Miten menee, onhan sulla tarpeeksi tekemistä muttei liikaa?”. Työnteon lomassa sai käydä taukojumpalla tai venyttelemässä jumiutuneita lihaksia elvyttävässä tilassa, eikä aamuisin tarvinnut suoriutua toimistolle aina samaan aikaan. Ja jos ei aamu meinannut lähteä käyntiin, kahvikupponen ja kirkasvalolamppu auttoivat kummasti.

Vaikka tittelini olikin harjoittelija, tunsin itseni osaksi organisaation rattaita ja työni tuntui merkitykselliseltä. Sain todella olla osa tiimiä, ja ajatuksiani pidettiin arvokkaina. Oli myös palkitsevaa kuulla hyvää palautetta työni tuloksesta, ja kiitoksia sateli. Vaikka minähän tein vain työtäni!

Haluaisin kiittää kaikkia työkavereitani niistä mahdollisuuksista, joita minulle suotiin. Ne ovat olleet arvokkaita. Harjoittelu Olympiakomiteassa mahdollisti paljon, sillä pääsipä tämä harjoittelija jopa seuraamaan Kansainvälisen Olympiakomitean Presidentin Thomas Bachin mediatilaisuutta.

TOP 3 – Opittua

  1. Etätyöskentely
  2. Uudet ohjelmat ja alustat, kuten WordPress ja Teams
  3. Kaikki urheilumaailmaan liittyvä! Olympialaisiin valmistautuminen, seuratoiminnan laajuus ja tärkeys, huippu-urheilun historia…

 

Venla Uimonen

Harjoittelija, viestintä