Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.07.2020 | Olympiakomitea | Uutinen

Jaana Laurila seurapalvelujohtajaksi, Pekka Nikulainen vastaamaan osaamisen kehittämisestä

Suomen Olympiakomitea muokkaa organisaatiotaan ja toimenkuviaan tukemaan tarkistettua strategiaansa. Seuratoiminnasta vastannut Pekka Nikulainen siirtyy johtamaan Olympiakomitean osaamisen kehittämistä, ja uudeksi seurapalvelujohtajaksi on valittu 1. syyskuuta alkaen Jaana Laurila.

Laurilalla on laaja kokemus urheiluseurojen ja -järjestöjen toiminnasta. Aiemmalla työurallaan hän on toiminut mm. Lentopalloliiton huippu-urheilun hallintopäällikkönä, Power Cupin pääsihteerinä ja miesten lentopallomaajoukkueen joukkueenjohtajana 12 vuoden ajan. Olympiakomiteassa Laurila on aiemmin työskennellyt kisatiimin erityisasiantuntijana.

 –Seurapalvelujohtajan pesti kiinnosti. Tehtävään haki 79 henkilöä. Perusteellisen prosessin jälkeen valintamme kohdistui Jaanaan, jolla on laaja kokemus yhteistyöstä seurojen, valmentajien, urheilijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa, toteaa Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Osaamisen kehittämistä johtamaan siirtyvä Pekka Nikulainen on aiemmalla työurallaan toiminut mm. Suomen Suunnistusliiton valmennuksen ja koulutuksen johtajana, Ruotsin Suunnistusliiton urheilutoimenjohtajana sekä Suomen Liikunnan ja Urheilun koulutuksen johtajana.

-Tarkistetun strategiamme mukaisesti tehostamme toimintojamme ja muokkaamme toimenkuvia palvelemaan strategisia tavoitteitamme. Osaamisen kehittäminen kootaan nyt ensimmäistä kertaa yhteiseksi kokonaisuudeksi koko toimintakenttämme laajuudelta, ja Pekka Nikulaisen laaja kokemus niin seura- ja järjestötoiminnasta kuin huippu-urheilustakin antaa erinomaiset valmiudet kyseiseen tehtävään, Salonen sanoo.

Nikulainen aloittaa uudessa tehtävässään Laurilan tavoin 1. syyskuuta.

Lisätietoja: Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Mikko Salonen, 040 541 0295.