Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.08.2020 | Seuratoiminta

Valmentaja ansaitsee kiitoksen – #kiittikoutsi-kampanja tulee taas!

Syyskuun 25. päivänä vietetään toista kertaa Valmentajan päivää. Päivän teemana on jälleen #kiittikoutsi, #ThanksCoach, ja se järjestetään liitettynä Euroopan urheiluviikon #beactive-toimenpiteisiin.

Valmentajan päivän ideana on tuoda urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille.

Suomessa on arviolta 80 000 urheiluvalmentajaa ja Euroopassa noin yhdeksän miljoonaa. Valmentajilla on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Valtaosa valmentajista toimii vieläpä ilman korvausta vapaaehtoispohjalta. Valmentajia voi toki kiittää vaikka jokaisena päivänä, mutta erityisen hyvä päivä kiitoksille on Valmentajan päivä 25.9.

Valmentajan päivän aloite lähti liikkeelle viime vuonna Suomesta, kun Suomi oli EU-puheenjohtajamaana vetovastuussa Euroopan urheiluviikosta. Aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea ja Valmentajuuden maailmanjärjestö ICCE (International Council for Coaching Excellence). Suomessa asiaa eteenpäin vie myös Euroopan urheiluviikon kontaktipiste opetushallitus.

Valmentajan päivän lanseeraus Suomessa onnistui erittäin hyvin vuonna 2019. Kiitoksia jaettiin niin yksityishenkilöiden, ryhmien ja joukkueiden kuin urheilussa toimivien tahojenkin sosiaalisen median kanavissa. Tänä vuonna halutaan haastaa vieläkin enemmän henkilöitä ja tahoja mukaan ‒ nyt on kuukausi aikaa suunnitella viestejä ja yllätyksiä valmentajille.

Viime vuonna kampanja virisi käyntiin Suomen lisäksi myös joissakin muissa EU-maissa ja tänä vuonna sitä viedään maailmalle vielä viime vuotta painokkaammin.

– Muiden Euroopan maiden valmentajajärjestöt ovat ottaneet aloitteen hyvin vastaan. Myös Euroopan Komissio on viestinyt toimenpiteestä ja haastanut muita EU-maita mukaan. On mielenkiintoista nähdä, miten #ThanksCoach-häshtäg näkyy maailmanlaajuisesti sosiaalisessa mediassa Valmentajan päivänä. Euroopan urheiluviikkoon yhdistetyn Valmentajan päivän lisäksi Kanadassa vietetään samaan aikaan jo perinteeksi muodostunutta Valmentajan viikkoa, jossa on sama tunniste, pohtii Suomen Valmentajien toiminnanjohtaja Sari Tuunainen.

– Erinomaista, että Valmentajan päivä on osa Euroopan urheiluviikon toimenpiteitä. Komission tavoite viikolle on liikunnan lisääminen, mutta myös liikunnan ja urheilun merkityksen edistäminen. Valmentajan päivä vastaa tähän haasteeseen loistavasti tuoden näkyväksi valmentajien merkityksen, kommentoi Terhi Liintola, vastaava asiantuntija Opetushallituksesta.

www.suomenvalmentajat.fi