Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.02.2021 | Olympiakomitea

Keihäänheiton olympiavoittaja Tapio Korjus 60 vuotta

Keihäänheiton olympiavoittaja Tapio Korjus täyttää 10. helmikuuta 60 vuotta.

Juniorivuosinaan Vehkalahden Veikkoja ja myöhemmin Lapuan Virkiää edustanut Tapio Korjus nousi suomalaiseen keihäseliittiin pitkää reittiä. Hän voitti yllätysmestaruuden Kalevan kisoissa 1987, mutta varsinainen läpimurto tapahtui vasta olympiakesällä 1988, jolloin Korjus paransi Suomen ennätystä kahteen otteeseen, viimeksi tulokseen 86,50. Soulin olympiafinaalissa Korjus joutui jättämään kaksi heittoa väliin jalkakramppien vuoksi. Viiden kierroksen jälkeen hän oli kolmantena Jan Železnýn ja Seppo Rädyn jälkeen. Kilpailun viimeisellä heitolla Korjus kuitenkin paiskasi tuloksen 84,28, mikä toi voiton 16 sentin erolla tšekkiin. Korjus oli Soulin kisojen ainoa suomalaiskultamitalisti, ja hän on edelleen viimeisin suomalainen miesten keihäänheiton olympiavoittaja.

Loukkaantumisista usein kärsinyt Korjus vetäytyi kisakentiltä kauden 1989 jälkeen. Hän on tehnyt pitkän työuran Suomen urheiluelämän palveluksessa Kuortaneen urheiluopiston rehtorina sekä valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajana kausina 2007–11 ja 2015–19.

Lämpimät onnittelut!