Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.02.2021 | Olympiakomitea

Olympiavoittaja Pertti Teurajärvi 70 vuotta

Viestihiihdon olympiavoittaja Pertti Teurajärvi täyttää 20. helmikuuta 70 vuotta.

Pertti Teurajärvi ponnisti Suomen hiihtoeliittiin pohjoisesta Kolarista esikuvanaan ja opastajanaan enonsa Eero Mäntyranta. Hän hiihti hopeaa saavuttaneessa Suomen viestijoukkueessa nuorten EM-kisoissa 1971, ja voitti ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa 1975. Innsbruckin talviolympiakisoissa 1976 Teurajärvelle sälytettiin miesten viestin kolmas osuus. Matti Pitkänen ja Juha Mieto hoitivat Suomelle reippaan johdon, jota Teurajärvi kasvatti vielä 10 sekunnilla. Arto Koivisto toi Suomen voittajana maaliin lähes kahden minuutin erolla Norjaan. Tämä on yhä edelleen Suomen viimeisin miesten hiihtoviestin arvokisakulta.

Rajavartijana työuransa tehnyt Teurajärvi vahvisti luottomiehen mainettaan kahdessa seuraavassakin arvokisaviestissä: Lahden MM-kisoissa 1978 palkinnoksi tuli hopea, uran toisissa olympiakisoissa Lake Placidissa 1980 pronssi.  Hänen paras henkilökohtainen suurkisasaavutuksensa oli 12. sija MM-kisojen 15 kilometrillä 1978.

Kuva: Urheilumuseo