Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.07.2021 | Olympiakomitea | Uutinen

Jari Mantila 50 vuotta

Onnittelemme yhdistetyn hiihdon olympiavoittajaa ja joukkuemaailmanmestaria Jari Mantilaa, joka täyttää 50 vuotta.

Kotkassa syntynyt mutta Lahdessa kasvanut ja koko uransa ajan Lahden Hiihtoseuraa edustanut Mantila piti Suomen yhdistettyä hiihtoa pystyssä 1990-luvun alun vaikeina vuosina. Hän otti Thunder Bayssa 1995 MM-hopean, joka oli Suomen yhdistetyn ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali kymmeneen vuoteen. Maailmancupissa Mantila saavutti kaksi osakilpavoittoa ja kokonaiskilpailun toisen sijan kaudella 1996/97.

Mantila osallistui neljiin olympiakisoihin vuosina 1992–2002. Mitalimenestystä alkoi tulla, kun hän sai joukkuetovereikseen nuoret Samppa Lajusen ja Hannu Mannisen. Joukkuekilpailun MM-hopeaa Trondheimissä 1997 ja olympiahopeaa Naganossa 1998 seurasi lopulta kultamitali Ramsaun MM-kisoissa 1999. Olympiavoittaja Jari Mantilasta tuli vihdoin Salt Lake Cityssa 2002, jossa joukkuekilpailun neljäntenä lenkkinä hyppäsi ja hiihti Jaakko Tallus. Samana keväänä hän lopetti kilpauransa.

Myöhemmin Jari Mantila on toiminut valmentajana ja Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueiden suksihuoltajana. Tämän talven MM-kisalähetyksissä hänet nähtiin mäkihypyn ja yhdistetyn erikoisasiantuntijana.

Kuva: Urheilumuseo