Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Suomalaiset Tokiossa perjantaina 23.7.

Tokion kesäolympialaiset käynnistyvät suomalaisittain jousiammunnalla, jolloin Antti Vikström avaa kisaurakkansa.

Jousiampuja Antti Vikströmin kisat alkavat perjantaina Suomen aikaan klo 7:00 starttaavalla rankingkierroksella. Alkukilpailussa ammutaan 72 nuolta ja niistä saatujen pisteiden perusteella muodostetaan otteluparit ensi viikolla kilpailtaviin yksilöotteluihin. Vikströmin valmistautuminen on sujunut hyvin ja kilpailuolosuhteet saavat häneltä kiitosta.

– Kenttä on perinteinen kisakenttä – siisti ja hieno kenttä. Siellä on katos, missä pystyy vilvoittelemaan ja juomaa on saatavilla. Alkukilpailukenttään olen päässyt jo hyvin totuttautumaan. Siinä vähän tuuleskelee, mutta ei juurikaan. Tosi hyvät olosuhteet on ollut.

– Omalla hyvällä tasollani olen ampunut treeneissä – sillä samalla, jolla pystyin ampumaan myös karsintakilpailussa. Tarkoitus olisi sitä jatkaa, kun kisat alkavat perjantaina.

Vikström on olympiakisojen ensikertalainen. Suomella on ollut edustus jousiammunnan olympiaturnauksessa vuodesta 1972 lähtien lukuun ottamatta Lontoon olympialaisia vuonna 2012. Olympiamitaleja lajista on tullut yhteensä neljä, viimeisimpänä vuoden 1992 Barcelonan kisojen joukkuekilpailun hopeamitali.

Kisojen avajaiset huomenna perjantaina

Huomenna vietetään myös Tokion olympiakisojen avajaisia Suomen aikaan klo 14:00 alkaen. Perinteisessä joukkueiden avajaismarssissa jokaiselle maalle on nimetty kaksi lipunkantajaa. Suomen lippua kantavat vapaauinnin Euroopan mestari Ari-Pekka Liukkonen ja trap-ammunnan olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela.

Suomalaiset Tokiossa pe 23.7.

Klo 7:00 M jousiammunta, ranking-kierros: Antti Vikström

 

Lue lisää aiheesta