Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Antti Vikström avasi suomalaissuoritukset Tokion Olympialaisissa

Tokion Olympialaisten suomalaissuoritukset avasi jousiampuja Antti Vikström. Toisen polven olympiaurheilija kärsi välineongelmista ja sijoittui tähtäinjousen henkilökohtaisen kilpailun rankingkierroksella 45:nneksi.

Antti Vikströmistä tuli ensimmäinen suomalainen Tokion olympia-areenoilla esiintynyt suomalainen varhain perjantaiaamuna. Vikström ampui 72 nuolella tuloksen 649 ja sijoittui 64 urheilijan joukossa 45:nneksi jousiammunnan henkilökohtaisen kilpailun rankingkierroksella.

Rankingkierroksen puolessavälissä Vikström oli sijalla 57. Jälkimmäiset 36 nuolta osuivat niin hyvin tauluun, että Oulaisten Sulkaa edustava suomalainen nousi sijalle 45. Sarjaan mahtui 26 kymppiä.

– Ammunta oli hyvää, mutta aika hankalia välineongelmia oli alkuun. Eilen virallisissa harjoituksissa minulta halkesi pääpyssyn alalapa, ja harjoitusten päätteeksi piti ottaa varajousi käyttöön. Ei siinä mitään – näin voi käydä, mutta ei ole minulle käynyt 20 vuoteen, eli koko urani aikana, Vikström tokaisi.

– Varajousesta irtosi heti kisan alussa tähtäin, mikä aiheutti korkeushajontaa. Kiristettiin tähtäin, mutta taas sitä alkoi tulla ensimmäisen puolikkaan loppuun. Sen jälkeen valmentaja katsoi joka sarjalla, että tähtäin varmasti pysyy kiinni. Sitten alkoikin sijoitukset nousta, ja toisella puolikkaalla olinkin koko porukan 12:nneksi paras.

Rankingkierroksella määriteltiin lähtöasemat pudotusotteluihin, jotka käynnistyvät joukkuekilpailujen jälkeen ensi viikon tiistaina. Vikström kohtaa avauskierroksella Malesian Khairul Anuar Mohamadin, joka oli rankingkierroksella 20:s tuloksella 661.

– Varmistellaan, että välineet ovat kunnossa otteluihin, eikä tätä samaa tapahdu siellä. Ikävää, että tällaista tapahtuu Olympialaisissa, mutta parempi nyt kuin otteluissa, Vikström niputti.

Antti Vikström on toisen polven olympiaurheilija. Hänen isänsä Pentti edusti Suomea niin ikään jousiammunnassa Soulissa 1988 sijoittuen henkilökohtaisessa kilpailussa seitsemänneksi ja joukkuekilpailussa neljänneksi.

Kisat virallisesti käyntiin avajaisilla

Tokion kesäolympialaiset avattiin näyttävin menoin. Avajaisissa Suomen lippua kantoivat vapaauinnin Euroopan mestari Ari-Pekka Liukkonen ja trap-ammunnan olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela. Tokiossa jokaiselle maalle on nimetty kaksi lipunkantajaa. Kaikkiaan stadionilla nähtiin yli kaksisataa joukkuetta lipunkantajineen. Olympiatulen sytytti tennistähti Naomi Osaka.

Lue lisää aiheesta