Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Suomalaiset Tokiossa maanantaina 26.7.

Sulkapalloilija Kalle Koljonen pääsee vauhtiin maanantaina avausottelussaan Tokion olympialaisissa. Suomalaisurheilijoita nähdään myös uinnissa, skeetin karsinnan toisen päivän kilpailussa sekä purjehduksen seuraavissa lähdöissä.  

Sulkapalloilija Kalle Koljonen kohtaa huomenna maanantaina olympiaturnauksen avausvastustajansa Itävallan Luka Wraberin. Hän toteaa tavoitteensa olevan voitto selkeällä pelillä. Tiukoissa tilanteissa syttyvä Koljonen kerää vastustajan harteille paineita hymyilemällä.

– Peli tuntuu todella hyvältä, on luottavainen mieli lähteä itävaltalaista vastaan. Katsojat tulevat näkemään rennon ja hymyilevän suomalaisen. Tykkään ottaa rennosti kentällä, suoritus sujuu paremmin pieni pilke silmäkulmassa. Kun hymyilee siellä tiukoissakin tilanteissa, se saattaa myös vähän hämmentää vastustajia ja ne katsoo, että miksi tuo nyt tuolla naureskelee.

Sulkapallosta tuli virallinen olympialaji Barcelonan kisoissa vuonna 1992. Suomella on aina ollut edustus olympiakisojen sulkapallossa. Suomen edustaminen merkitsee Koljoselle paljon.

– Kun katsoo taaksepäin millaisia sulkapalloilijoita Suomen edustajina on ollut ennen tätä, niin suuri kunnioitus on ollut heitä kohtaan aina ja on hienoa jatkaa pitkää perinnettä. Toivottavasti jatkan sitä vielä seuraavissakin olympialaisissa, sinne on tarkoitus päästä.

Ida Hulkko välierissä

Ida Hulkko selvitti SE-uinnillaan tiensä välieriin 100 m rintauinnissa. Välierät alkavat klo 4:50 ja Hulkko nähdään toisessa erässä klo 4:56.

Skeetin karsinta jatkuu

Skeetin peruskilpailu jatkuu huomenna klo 04:00. Eetu Kallioinen lähtee toiseen päivään erinomaisista asetelmista. Ensimmäisen päivän jälkeen hän on kuudentena, mutta tasapisteissä kolmannen kanssa. Lari Pesonen jatkaa peruskilpailua sijalta 20.

Peruskilpailun toisena päivänä ammutaan 50 kiekkoa, jonka jälkeen kuusi parasta jatkaa klo 9:50 alkavaan finaaliin.

Purjehduksessa toinen päivä

Myös purjehdukset jatkuvat huomenna hyvissä suomalaisasetelmissa. Kaarle Tapper lähtee Laser Standard -luokassa seuraaviin lähtöihinsä klo 6:05 sijalta kaksi. Samaan aikaan starttaa Tuuli Petäjä-Sirén RS:X-luokassa. Hänen sijoituksensa ensimmäisen päivän jälkeen on 14:s. Laser Radial -luokassa Tuula Tenkanen täydensi hyvää suomalaispäivää ja jatkaa kisaurakkaansa huomenna neljänneltä sijalta. Tenkasen lähdöt alkavat klo 8:35.

Suomalaiset Tokiossa ma 26.7.

4:00 M Ammunta skeet karsinta 2. päivä: Lari Pesonen, Eetu Kallioinen

4:40 M Sulkapallo lohkovaihe: Kalle Koljonen

4:50 (4:56) N Uinti 100 m ru välierät: Ida Hulkko

6:05 M Purjehdus Laser Standard 2. ja 3. lähtö: Kaarle Tapper

6:05 N Purjehdus RS:X 4., 5. ja 6. lähtö: Tuuli Petäjä-Siren

8:35 N Purjehdus Laser Radial 3. ja 4. lähtö: Tuula Tenkanen

(9:50 M Ammunta skeet finaali)

Lue lisää aiheesta