Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Ida Hulkko 12:s Tokion olympia-altaassa, Kalle Koljonen aloitti vakuuttavasti

Ida Hulkko jäi 0,43 sekuntia sadan metrin rintauinnin finaalipaikasta. Kalle Koljonen ei antanut mahdollisuuksia itävaltalaisvastustajalleen.

Ida Hulkko on sijoittunut 12:nneksi Tokion Olympialaisten sadan metrin rintauinnissa. Hulkko ui välierissä ajan 1.07,02 ja oli oman eränsä kuudes. Viimeisenä finaaliin eteni Irlannin Mona McSharry ajalla 1.06,59.

– Se oli huomattavasti raskaampi kuin eilinen. Tiesi, että alkuerä painaa, mutta yllättävän hyvin tuli olosuhteisiin nähden vedettyä. Loppu iski aika kovaa nyrkillä naamaan, Hulkko totesi tuoreeltaan Ylen Olympiaradion haastattelussa.

Hulkko ui sunnuntai-illan alkuerissä Suomen ennätyksen 1.06,19. Ennen Tokiota Hulkon ennätys oli 1.06,73, joten finaalipaikka olisi vaatinut toista entisen ennätyksen alittamista 12 tunnin sisään.

Koljonen aloitti vakuuttavasti

Toinen aamuyön suomalainen olympia-areenoilla oli Kalle Koljonen. Tapion Sulkaa edustava sulkapalloilija kaatoi alkulohko E:n avausottelussaan Itävallan Luka Wraberin 40 minuutissa erin 2-0 (21-13, 21-17).

– Olen tyytyväinen esitykseeni. Tämä oli urani ensimmäinen matsi Olympialaisissa; kun voittaa suoraan erin 2-0, ei voi olla kuin tyytyväinen, Koljonen kertoi.

– Vastustaja oli vähän hitaampi kuin minä. Suunnitelma oli omalla vauhdillani saada hänet pois tasapainosta ja ratkaista, kun tulee paikka. Tällaisessa isossa ja hitaassa hallissa on vaikeampi hyökätä, joten täytyy olla satavarma siitä paikasta. Toisessa erässä yritin ratkaista palloja vähän liian nopeasti. En alkanut kuitenkaan hermoilla, vaan palasin lopussa suunnitelmaan, joka toimi avauserässä. Loppu tulikin aika helposti.

Koljonen on maailmanrankingissa sijalla 70, Wraber sijalla 87. Voiton myötä Koljonen pelaa lohkovoitosta ja jatkopaikasta keskiviikkona Tanskan Viktor Axelsenia (maailmanranking-2) vastaan.

Miesten skeet-ammunnan peruskilpailun toinen päivä on parhaillaan käynnissä. Maanantaina Tokiossa nähdään tositoimissa myös kolme suomalaispurjehtijaa.

Lue lisää aiheesta