Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
27.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Tuula Tenkanen ja Kaarle Tapper vankasti mitalitaistelussa Tokion olympiaregatassa

Sekä Tuula Tenkanen että Kaarle Tapper ovat vahvasti mitalikamppailussa mukana, kun laser-luokissa puolenvälin krouvi on saavutettu.

Tuula Tenkanen onnistui hienosti Enoshiman olympiavesillä tiistaina. Laser radialin viidennessä lähdössä Tenkanen sijoittui viidenneksi ja kuudennessa kolmanneksi.

– Tänäänkin tuuli maalta, vähän eri suunnasta kuin aiempina päivinä. Oli vähän erilaiset olosuhteet; terävä aallokko ja isoja tuulenkääntymiä. Oli tärkeää olla oikeassa paikassa, ja tänään onnistuin siinä, Tenkanen hymyili.

– Kumpikaan startti ei ollut superhyvä, mutta molemmat olivat hyvästä paikasta. Pääsin hyvin jatkamaan molemmissa lähdöissä.

Mainio tiistai nosti Tenkasen kokonaistilanteessa viidenneksi 37 sijoituspisteellään. Eroa toisena olevaan Ruotsin Josefin Olssoniin on kolme ja kolmantena olevaan Hollannin Marit Bouwmeesteriin kaksi sijoituspistettä, kun jäljellä on neljä lähtöä ja mitalilähtö, johon pääsee kymmenen parasta.

Mitalitaistelussa jatkaa myös Kaarle Tapper laser standardissa. Tiistain kahdessa ensimmäisessä lähdössä Tapper jatkoi tasaista regattaansa kirjauttamalla sijoitukset 11 ja 8.

Päivän kolmatta lähtöä jouduttiin odottamaan pitkään. Kun matkaan vihdoin päästiin, Tapper jäi sijalle 29. Vaikka regatan huonoin tulos pudotetaan kokonaistilanteesta pois, Tapper menetti asemiaan muiden kärkinimien napsiessa kärkisijoituksia. Tapper on kuuden lähdön jälkeen viidentenä viisi pistettä kolmantena olevaa Brasilian Robert Scheidtia perässä.

– Ihan perus purjehdusta. Viimeinen lähtö oli huono, mutta muuten ihan hyvää purjehdusta. Jonkun verran oli olosuhteissa vaihtelua, mutta perusasioista oli kiinni tänäänkin. Huomenna välipäivänä palauttavaa treeniä ja lepoa, Tapper summasi päiväänsä.

Molemmissa laser-luokissa vietetään keskiviikkona välipäivää. Sen sijaan Tuuli Petäjä-Sirénin urakka RS:X-luokassa jatkuu ja Sinem Kurtbayn ja Akseli Keskisen regatta nacra 17:ssä käynnistyy.

Iltapäivällä suomalaisista tositoimissa Tokiossa ovat vielä uimarit Ari-Pekka Liukkonen (100 metrin vapaauinti) ja Matti Mattsson (200 metrin rintauinti) sekä nyrkkeilijä Mira Potkonen (alle 60 kg).

Artikkelin kuva: Sailing Energy / World Sailing

Lue lisää aiheesta