Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
29.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Suomalaiset Tokiossa perjantaina 30.7.

Yleisurheilu käynnistyy suomalaisittain neljän urheilijan voimin. Golfin turnaus jatkuu toisella kierroksella. Nyrkkeilyssä Potkonen lyö korealaista vastaan neljännesvälierissä. Purjehduksessa lasereiden viimeiset lähdöt ja uinnissa 50 m vapaauinnin alkuerät.

Yleisurheilussa päästään vauhtiin ensimmäisten lajien osalta ja mukana on avauspäivänä neljä suomalaista. Topi Raitanen avaa pelin juoksemalla 3000 m esteiden kolmannessa alkuerässä klo 4:04. Sara Kuivisto pääsee matkaan hetkeä myöhemmin 800 m alkuerissä. Hän juoksee kuudennessa erässä klo 5:05.

– Ihan sama mikä taktiikka sieltä tulee, olen valmis taistelemaan hyvistä sijoituksista ja hyvästä ajasta. Totta kai lähdetään siitä, että pitää olla ennätysvireessä ja pystyä kovallakin vedolla juoksemaan alle 8.15 tai sitten taistelemaan niistä suorista jatkopaikoista hyvässä kiritaistelussa. Toivotaan, että molemmat taktiikat toimii, kommentoi Raitanen.

– Kyllä mä luotan itseeni, että siitä jatkoon mennään, se on tavoite. Voin sanoa, että olen vähän pettynyt, jos en jatkoon mene. Tavoite näissä kisoissa on päästä juoksemaan neljä juoksua, toteaa Kuivisto.

Yleisurheilun iltajaksossa nähdään myös suomalaisväriä, kun naisten kolmiloikan karsinta käynnistyy klo 13:05. Senni Salminen hyppää karsintaryhmässä A ja Kristiina Mäkelä ryhmässä B.

– Karsintaan mennään niin, ettei ole finaalia mietitty. Karsinta on nyt elämäni tärkein kisa. Aika sellainen perushyppy, niin sen pitäisi olla sillä selvä, sanoo Salminen.

– Rennolla, hyvällä otteella karsintaan. Pääkilpailu on kuitenkin se finaali, sinne jätetään sitten ne parhaat paukut. Tavoitteena on hypätä seitsemän hyppyä ja elämäni parhaat loikat, toteaa Mäkelä.

Golfin olympiaturnauksessa toinen kierros

Golfin toinen kierros käynnistyy klo 1:30. Ensimmäisen päivän jälkeen Sami Välimäki jakaa sijaa 31 tuloksella yksi alle parin. Kalle Samoojan ensimmäinen kierros päättyi tulokseen +4 ja hän lähtee toiseen päivään sijalta 59.

Nyrkkeilyssä neljännesvälierät

Alle 60-kiloisten sarjassa Mira Potkonen saa toisen kierroksen ottelussaan vastaansa Etelä-Korean Yeonji OH:n. Ottelu alkaa klo 11:48.

Lasereilla viimeiset lähdöt

Lasereissa purjehditaan viimeiset kaksi lähtöä ennen mitalilähtöjä. Tuula Tenkanen pääsee liikkeelle Laser Radial -luokassa klo 6:05 erinomaisissa asemissa toiselta sijalta. Kaarle Tapper lähtee Laser Standard -luokassa matkaan klo 8:35. Hänen sijoituksensa ennen viimeisiä lähtöjä on 13:s.

Olympia-altaassa alkueriä

Ari-Pekka Liukkonen ja Fanny Teijonsalo pääsevät päämatkoilleen, kun miesten ja naisten 50 m vapaauintien alkuerät uidaan iltapäivällä. Liukkonen ui yhdeksännessä erässä klo 13:18. Teijonsalo pääsee matkaan niin ikään yhdeksännessä erässä klo 13:41.

 

Suomalaiset Tokiossa pe 30.7.

1:30 M Golf: Sami Välimäki, Kalle Samooja

3:30 (4:04) M YU 3000 m ej alkuerät: Topi Raitanen

4:25 (5:05) N YU 800 m alkuerät: Sara Kuivisto

6:05 N Purjehdus Laser Radial 9. ja 10. lähtö: Tuula Tenkanen

8:35 M Purjehdus Laser Standard 9. ja 10. lähtö: Kaarle Tapper

11:48 N Nyrkkeily 57-60 kg 1/16: Mira Potkonen

13:00 (13:18) M Uinti 50 m vu alkuerät: Ari-Pekka Liukkonen

13:05 N YU kolmiloikka karsinta: Kristiina Mäkelä, Senni Salminen

13:23 (13:41) N Uinti 50 m vu alkuerät: Fanny Teijonsalo

Lue lisää aiheesta