Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
31.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Suomalaiset Tokiossa sunnuntaina 1.8.

Yleisurheilussa vauhtiin pääsevät moukarinaiset. Painimolskilla raskaan sarjan otteluita. Golfin turnauksen viimeinen kierros käynnistyy. Purjehduksessa lasereiden mitalilähdöt ja nacran viimeiset lähdöt.

Päivän yleisurheilutapahtumat alkavat suomalaisittain naisten moukarin karsinnalla klo 3:10, kun rinkiin astelee Krista Tervo karsintaryhmässä A ja reilua tuntia myöhemmin klo 4:40 Silja Kosonen karsintaryhmässä B. Kova kilpailu kotimaassa on siivittänyt molempia parempiin tuloksiin ja nostanut myös kotimaista tasoa.

– Se, että Silja on noussut näin kovalle tasolle kuin on, on antanut lisäbuustia omaankin kisaamiseen ja on saatu Suomessakin kovia kisoja aikaiseksi. Tietynlaisella yhteistyöllä on noussut taso tosi korkeaksi suomalaisten kesken, Tervo sanoo.

Suomen joukkueen kuopus, 18-vuotias Kosonen nauttii kisakokemuksesta, mutta on tullut kisaamaan sillä asenteella, että antaa kaikkensa.

– Onhan tää ihan supermakeeta olla täällä ja hienoa, että tänne on päässyt. Tämä on kisa, mistä olen unelmoinut jo monta vuotta, niin totta kai haluan tehdä parhaani. Olen niin kilpailuhenkinen, että aina kun on kisat, niin siellä kisataan täysillä. Ja mikä olisi parempi paikka kisata täysillä kuin täällä?

Kristiina Mäkelä hyppäsi kolmiloikan karsinnassa sijalle 12 tuloksella 14,20 ja raivasi tiensä finaaliin. Finaali nähdään yleisurheilun iltajaksossa klo 14:15.

Painimolskilla raskaan sarjan miehet

Painimolskilla nähdään Elias Kuosmanen, joka raivasi tiensä olympialaisiin 130-kiloisten painoluokassa Arvi Savolaisen viedessä kisapaikan 97-kiloisissa. Jos Kuosmanen selvittää tiensä eteenpäin aamupäivän alkusarjan otteluista, urakka jatkuu välierillä klo 12:15. Ensimmäisessä ottelussaan Kuosmanen saa vastaansa Georgian Iakobi Kajaian.

– Odotan kivenkovaa turnausta. Nyt pääsee mittaamaan omaa tasoa maailman parhaita painijoita vastaan. Kaikki huiput on paikalla ja huippukunnossa, niin on hienoa päästä haastamaan nyt sitten uusia kavereita, keitä vastaan ei ole aikaisemmin paininut, kun on uusi sarja. Odotan kovia kamppailuita. Itseltäni odotan sitä, että heti ensimmäisessä matsissa olisin siinä parhaassa mahdollisessa vireystilassa mihin nyt pääsee ja taistelen kuin leijona ja sit katotaan mitä siitä sitten tulee. Kyllähän mä haastajan roolissa olen tässä turnauksessa, mutta en anna sille omissa ajatuksissa siimaa. Sunnuntaiaamuna ainakin yksi mies herää Japanissa uskoen, että mä voin mennä pitkälle tässä turnauksessa.

Paini on yleisurheilun ohella ainoa urheilumuoto, johon Suomi on osallistunut kaikissa olympiakisoissa vuodesta 1906 lähtien. Myös menestystä on tullut, Suomi on saanut painissa kautta aikojen yhteensä 83 olympiamitalia.

Golfissa viimeinen kierros

Miesten olympiaturnauksen viimeinen kierros pyörähtää käyntiin klo 1:30. Johtopaikkaa pitää Yhdysvaltojen Xander Schauffele tuloksella – 14. Sami Välimäki on tilanteessa – 5 ja jaetulla sijalla 32. Kalle Samooja lähtee päätöskierrokselle parissa ja jaetulla sijalla 49.

Purjehduksessa mitalilähdöt ja nacran viimeiset lähdöt

Purjehduspäivä alkaa suomalaisittain nacra-luokan viimeisillä lähdöillä. Sinem Kurtbayn ja Akseli Keskisen kokonaissijoitus on yhdeksän lähdön jälkeen 13:s. Veneet lähtevät matkaan klo 6:05.

Suomalaisittain jännitettävää riittää lasereissa, kun mitalilähdöissä nähdään molemmat suomalaispurjehtijat. Kaarle Tapperin Laser Standard -luokan mitalilähtö starttaa klo 8:33 ja tuntia myöhemmin Tuula Tenkanen pääsee vauhtiin Laser Radial -luokassa.

 

Suomalaiset Tokiossa su 1.8.

1:30 M Golf: Sami Välimäki, Kalle Samooja

3:10 – 4:40 N YU moukari karsinta: Krista Tervo, Silja Kosonen

5:00 M Paini greko -130kg 1/16 ja 1/8: Elias Kuosmanen

6:05 MIX Purjehdus nacra-17 10., 11. ja 12. lähtö: Sinem Kurtbay / Akseli Keskinen

8:33 M Purjehdus Laser Standard mitalilähtö: Kaarle Tapper

9:33 N Purjehdus Laser Radial mitalilähtö: Tuula Tenkanen

(12:15 M Paini greko -130kg semifinaali: Elias Kuosmanen)

14:15 N YU kolmiloikka finaali: Kristiina Mäkelä

 

 

Lue lisää aiheesta