Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
31.07.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Viivi Lehikoinen uransa toiseksi parhaassa vauhdissa – välieräpaikka jäi 0,02 sekunnin päähän

Suomalaisten kohtalona oli täpärät karsiutumiset Tokion Olympiastadionilla lauantaiaamuna. Fanny Teijonsalo päätti suomalaisittain menestyksekkäät olympiauinnit 15. sijaan 50 metrin vapaauinnissa.

Viivi Lehikoinen juoksi uransa toiseksi kovimman ajan 55,67 400 metrin aitojen alkuerissä. Aika oli alkuerien 21:nneksi nopein, mutta se ei riittänyt 24 juoksijan välieriin, koska Lehikoinen oli erässään viides ja aikavertailun kautta löytyi juuri neljä nopeampaa juoksijaa. Eroa jatkopaikkaan jäi 0,02 sekuntia. Taso oli todella kova, sillä vielä Rion Olympialaisissa 2016 välieräpaikkaan riitti aika 56,36.

– Tietysti pettynyt fiilis – jäi niin pienestä kiinni. Jostain toisesta erästä olisi päässyt helposti jatkoon. Tällaista se on – se on vain ensi kerralla juostava kovempaa. Harmittaa, mutta kovassa paikassa uran toiseksi paras juoksu – mielestäni se on aika hyvin juostu. Jalat tuntuivat hyvältä ja oli tosi hyvä fiilis.

Niukka karsiutuminen oli myös Annimari Kortteen kohtalona 100 metrin aitojen alkuerissä. Erässään viidenneksi ajalla 13,06 sijoittunut Korte oli toiseksi paras karsiutujista. 24 juoksijan välieriin vaadittiin aika 13,00. Reetta Hurske oli 29:s ajalla 13,10.

– Maanantain lentomatkan jälkeen jalka ei vain palautunut. Käveleminenkin on tehnyt kipeää. Sitä voi jokainen miettiä, miten pääsee aitojen yli, jos sattuu kävellä. Koko vuosi on ollut taistelua, että pääsee tänne asti ja juoksemaan – olen tosi onnellinen, että pystyin juoksemaan. Harmi, ettei pystynyt täysillä juoksemaan, mutta sellaista se on, takareisivaivan kanssa paininut Korte totesi.

– Ei tästä paljon käteen jäänyt. Pääsin hyvin liikkeelle, mutta juoksussa ei muuten ollut imua. Ei ollut minkäänlaista rytmiä – en päässyt aidalta oikein ulos mitenkään, Hurske manasi.

Fanny Teijonsalo päätti suomalaisuimarien suoritukset olympia-altaassa uimalla 15:nneksi 50 metrin vapaauinnin välierissä. Peruutuspaikan kautta välieriin selviytynyt Teijonsalo pysäytti välierässä kellot aikaan 24,91 ja poimi vielä yhden päänahan välierävaiheessa.

– Puolenyön jälkeen vasta selvisi, että välieräpaikka on tarjolla. Aika nopeita muutoksia siinä oli, mutta nopeasti sain ajatukset käännettyä kohti välierää. Startti ei ollut niin hyvä kuin minulla yleensä, mutta itse uintiin olen tyytyväinen. 15 metristä eteenpäin uinti oli varmaan parasta, mitä olen uinut, Teijonsalo kertoi.

Suomalaisuimarit saavuttivat Tokiosta yhden mitalin (Matti Mattssonin pronssi 200 metrin rintauinnissa) sekä kaksi välieräpaikkaa (Teijonsalon lisäksi Ida Hulkko sadan metrin rintauinnissa 12:s). Suomen ennätyksiä syntyi Tokiossa neljä.

Lue lisää aiheesta