Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Finaalipaikka jäi reilun metrin päähän – Silja Kosonen teki suomalaista olympiahistoriaa

Silja Kosonen pääsi lähelle finaalipaikkaa arvokisadebyytissään. Elias Kuosmanen taipui avausottelussaan, mutta mahdollisuus mitaliotteluihin on yhä elossa.

Silja Kosonen teki moukarinheiton karsinnassa suomalaista olympiahistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt suomalainen olympiaurheilija. 18-vuotias Kosonen heitti arvokisadebyytissään tuloksen 70,49 ja sijoittui karsinnassa 14:nneksi. Loppukilpailuun vaadittiin tulos 71,68.

– Heitot tuntuivat perushyvältä koko ajan. Ensimmäisellä oli tavoite saada hyvä tulos, sen jälkeen lisää tehoja. Tuli 70-metrinen tällaisissa olosuhteissa ja ensimmäisessä arvokisassa – se on jo tosi paljon. Pakko olla tyytyväinen, vaikka harmittaakin, ettei finaaliin päässyt.

Krista Tervo jäi moukarin karsinnassa ilman tulosta. Ensimmäinen heitto lipsahti ohi sektorista ja kaksi jälkimmäistä jäivät häkkiin.

– Lähdin karsintaan finaalipaikka mielessä, en varmistelemaan yhtään. Kaikki tai ei mitään – tänään lopputulos oli ei mitään, mutta annoin ja yritin kaikkeni. Sama tekniikkavirhe, joka on ollut koko kesän, vähän kostautui lopussa sen verran, etten saanut ihan niin terävästi loppua kiinni, Tervo kertoi.

Elias Kuosmanen taipui kreikkalais-roomalaisen painin 130-kiloisten avauskierroksella Georgian Iakobi Kajaialle. Turnauksen suosikkeihin lukeutuva georgialainen hyödynsi Kuosmasen allepanon ja pyöräytti suomalaisen selälleen jo ensimmäisellä puolikkaalla.

– Se oli ihan isät vastaan pojat -ottelu. Kaikkeni latasin ja uskoin mahdollisuuksiini, mutta eihän siitä tullut yhtään mitään. Vastus oli juuri noin paljon parempi kuin numerot näyttävät – moninkertainen raskaan sarjan mitalisti ja rutinoitunut menestyjä, Kuosmanen totesi.

Kajaia on edennyt turnauksessa jo välierävaiheeseen. Jos Kajaia menee finaaliin, Kuosmanen pääsee kamppailemaan pronssimitalista keräilyotteluihin.

Lue lisää aiheesta