Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Suomalaiset Tokiossa maanantaina 2.8.

Yleisurheilussa neljä suomalaislajia. Painimolskilla raskaan sarjan keräilyerät sekä 97-kiloisten ottelut.

Yleisurheilupäivän aloittaa suomalaisista jo 800 metrillä upeaa tulosta tehnyt Sara Kuivisto 1500 m alkuerissä. Hän juoksee ensimmäisessä erässä klo 3:35. Aamuyöstä käydään myös miesten pituuden finaali, johon Kristian Pulli selvitti tiensä hyppäämällä karsinnassa 796.

Naisten seiväshypyn karsinnassa nähdään suomalaisväriä klo 13:20, kun Wilma Murto ja Elina Lampela pääsevät vauhtiin. Kisaan valmistautumisessa tärkeässä roolissa on ollut myös henkinen valmistautuminen.

– Olympiakokemus on aika sellainen mind game -juttu siinä mielessä, että se on tosi paljon hermojen hallintaa ja sellaista. Aikaisemmissa arvokisoissa olen ehkä enemmän miettinyt sitä, kuinka mones haluan olla ja kuinka korkealle hypätä, nyt olen yrittänyt olla miettimättä sitä. En yritä päättää etukäteen, miten kisa menee, vaan menen tosi avoimin mielin sinne kentälle. Silti vaikka hyppäisin elämäni parhaita suorituksia, niin joku voi olla mua parempi, enhän mä pysty siihen sijoitukseen sen enempää vaikuttamaan kuin tekemällä sen oman parhaan. Se mikä sen oman parhaan tuo on, että keskittyy itse tekemiseen, eikä yritä miettiä asioiden edelle, pohtii Murto.

– Mun tavoite on hypätä ennätys. Viimeksi eilen juttelin urheilupsykologin kanssa, kyllä mä olen kiinnittänyt huomiota henkiseen puoleen ja yrittänyt mahdollisimman hyvin valmistautua näihin kisoihin ja olla myös valmis henkisesti, sanoo Lampela.

Yleisurheilupäivän päättyy jännittäviin suomalaistunnelmiin, kun Topi Raitanen nähdään 3000 m estejuoksun finaalissa klo 15:15.

Painimolskilla 97-kiloiset

Arvi Savolaisen olympiaurakka alkaa klo 5:30. Hän lähtee molskille hyvin valmistautuneena ja valmiina kohtaamaan vastustajansa, tuli vastaan kuka tahansa. Ensimmäisessä ottelussa häntä vastaan asettuu Kuuban Gabriel Alejandro Rosillo Kindelan.

– Osallistujalistalla on monta kokenutta ja kovaa kaveria, mutta ei siellä ole yhtään sellaista, jota ei voisi voittaa. Toki jokainen voitto on kovan työn takana. Turnaukseen lähdetään luottavaisin mielin, tuli sieltä sitten kuka tahansa vastaan. Keskitytään siihen, että ollaan ensimmäisen matsin jälkeen voittajia ja sitten voi kohdistaa katseet aina seuraavaan.

Elias Kuosmasen painit jatkuvat huomenna raskaan sarjan keräilyottelussa, jossa panoksena on paikka pronssiotteluun. Hän saa vastaansa Sergei Semenovin, joka edustaa Venäjän Olympiakomiteaa.

 

Suomalaiset Tokiossa ma 2.8.

3:35 N YU 1500 m alkuerät: Sara Kuivisto

4:20 M YU pituus finaali: Kristian Pulli

5:00 M Paini greko -130 kg keräilyerät: Elias Kuosmanen

5:30 M Paini greko -97 kg 1/16 ja 1/8: Arvi Savolainen

(12:15 M Paini greko -130 kg mitaliottelut: Elias Kuosmanen)

(12:15 M Paini greko -97 kg semifinaali: Arvi Savolainen)

13:20 N YU seiväs karsinta: Wilma Murto, Elina Lampela

15:15 M YU 3000 m ej, finaali: Topi Raitanen

Lue lisää aiheesta