Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Sara Kuivisto taas SE-vauhdissa – Kristian Pulli pituusfinaalin yhdeksäs

Sara Kuivisto meni naureskellen 1 500 metrin välieriin. Kristian Pulli jäi täpärästi ulos pituushypyn loppukilpailun finaalikierroksilta. Arvi Savolainen taipui puolivälierissä.

Sara Kuivisto jatkoi SE-tehtailuaan 1 500 metrin alkuerissä. Kuivisto hoiti eränsä tyylikkäästi ja taktisesti järkevästi tullen maaliin neljäntenä ajalla 4.04,10. Reilu kuukausi sitten syntynyt edellinen Suomen ennätys parantui peräti 1,29 sekuntia.

– Ei tuntunut oikein miltään – hyvä, että hengästytti maalissa! Tuo oli napakymppijuoksu. Taktisesti ihan loistava; maltoin alun ja luotin 150-prosenttisesti loppukiriini. Tiedän, että jos juostaan satasta, olen tuossa porukassa parhaasta päästä. Ei tarvinnut juosta edes täysiä loppua. Helppo nakki, jokaisessa juoksussaan Tokiossa Suomen ennätyksen tehnyt Kuivisto myhäili.

Kristian Pulli tavoitteli menestystä pituushypyn olympiafinaalissa. Suomalaisen sarja oli tasainen (785-792-788), mutta piikki ei riittänyt kolmelle viimeiselle kierrokselle. Yhdysvaltain Juvaughn Harrison pudotti Pullin viimeisenä mahdollisena miehenä finaalikierroksilta hyppäämällä kolmannellaan 796. Pulli sijoittui siis yhdeksänneksi.

– Vähän alavireistä hyppäämistä tänään. En saanut ihan parasta irti kropasta. Tämä on tällaista – arvokisoissa täytyisi saada kolmella hypyllä tulosta aikaan. Ei tullut hyviä hyppyjä tänään. Loppujuoksu ei imuttanut kovinkaan hyvin – viimeiset askeleet jäivät löysiksi, enkä päässyt ponnistamaan päältä, Pulli analysoi.

Savolainen taipui puolivälierässä

Arvi Savolainen otti suomalaismiesten ensimmäisen voiton olympiapaineissa 17 vuoteen, kun hän voitti kreikkalais-roomalaisen 97-kiloisten avauskierroksella Kuuban Gabriel Alejandro Rosillo Kindelanin 3-1. Toisella kierroksella tuli vastaan hallitseva olympiavoittaja, Armenian Artur Aleksanjan, joka kaatoi Savolaisen pistein 5-1.

– Eihän tuosta hyvä fiilis jäänyt – varsinkin, kun tuntui, ettei kaveri ollut niin ylivoimainen, ettei häntä voisi joku päivä voittaa. Toki hyvä kaveri tekee pisteet silloin, kun niitä tarvitaan. Nyt hän teki juuri sen, enkä pystynyt vastaamaan, Savolainen niputti.

Savolaisen kohtalo on nyt kokeneen armenialaisen käsissä. Jos Aleksanjan voittaa myöhemmin maanantaina välierässä Iranin Mohammadhadi Saravin, Savolainen pääsee tiistaina keräilyotteluun kamppailemaan paikasta pronssiotteluun.

Elias Kuosmasen turnaus 130-kiloisissa päättyi tappioon venäläiselle Sergei Semenoville. Keräilyottelu ehti vanhentua reilun jakson verran, kunnes Semenov otti ylivoimaisen pistevoiton 11-0. Kuosmanen sijoittui olympiaturnauksessa 16:nneksi.

– Vähän kuvittelin, että olisin pystynyt pikkuisen tiukemmin haastamaan. Sain täältä sellaisen informaation, että nyt täytyy jättää kilpailut hetkeksi väliin ja keskittyä harjoittelemaan. Ihan turha pyöriä näin kovissa kisoissa 110-kiloisena. Nämä mitalimiehet ovat selvästi eri tasolla, mikä ei varmaan jäänyt kenellekään epäselväksi, vasta keväällä 97-kiloisista raskaaseen sarjaan vaihtanut Kuosmanen totesi.

Lue lisää aiheesta