Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Arvi Savolainen paini pronssiotteluun

Edellinen suomalainen painin olympiamitalisti on Sydneystä 2000 pronssia ja Ateenasta 2004 hopeaa napannut Marko Yli-Hannuksela.

Arvi Savolainen on edennyt kreikkalais-roomalaisen painin 97 kilon sarjassa pronssiotteluun. Paikka mitaliotteluun varmistui, kun Savolainen voitti tiistaiaamun keräilyottelussa Kirgisian Uzur Dzhuzupbekovin kypsällä esityksellä 4-1. Ratkaiseva oli Savolaisen taaksemeno kirgiisin yritettyä niskalenkkiä.

– Kaveri yritti riskillä väkisin saada pisteitä. Olin hereillä ja sain sen ilmasta kiinni sen verran, että siitä hyvitettiin taaksemenon arvoisesti, Savolainen kertasi.

Savolainen voitti maanantaina avauskierroksella Kuuban Gabriel Alejandro Rosillo Kindelanin 3-1. Toisella kierroksella tuli tappio hallitsevalle olympiavoittajalle, Armenian Artur Aleksanjanille. Kun Aleksanjan eteni loppuotteluun, Savolaiselle avautui väylä pronssiotteluun keräilyottelun kautta.

Pronssiottelussa Savolainen kohtaa Iranin Mohammadhadi Saravin. Saravi taipui maanantain välierässä armenialaiselle 1-4. Ottelu on tiistai-illan mitalipainien ohjelmassa viidentenä sessiossa, joka käynnistyy suomen aikaa kello 13.30.

– Vahvaa hänen paininsa on ollut, mutta ei hänelläkään pystystä kauheasti aseita ole. Lähinnä mattopainiin hänen pistesuorituksensa keskittyvät, Savolainen tietää.

Suomalaispainija ei ole saavuttanut olympiamitalia 17 vuoteen. Edellisen mitalin toi nykyinen painin päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela, joka voitti Ateenan 2004 olympiahopean lisäksi myös olympiapronssia Sydneyssä 2000. Kaikkiaan Suomi on voittanut painista 26 kultaa, 28 hopeaa ja 29 pronssia ennen Savolaisen pronssiottelua.

22-vuotias Savolainen edustaa Lahden Ahkeraa. Juniorisarjoissa kaiken mahdollisen voittaneen painijan henkilökohtaisena valmentajana toimii Tapio Lattu.

Lue lisää aiheesta