Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Suomalaiset Tokiossa keskiviikkona 4.8.

Naisten golfin olympiaturnaus alkaa. Rullalautailussa kilpaillaan park-kilpailu. Yleisurheilussa vilkas suomalaispäivä.

Naisten golfturnaus pyörähtää käyntiin huomenna. Kierrokset alkavat miesten pelien tapaan klo 1:30. Suomen edustajat turnauksessa ovat Matilda Castren ja Sanna Nuutinen, jotka uskovat, että kisasta tulee kovatasoinen, paikalla on mm. lukuisa joukko pelaajia naisten ammattilaiskiertueelta. Myös kisaolosuhteet ovat ensiluokkaiset, Kasumigasekin kenttä saa heiltä kehuja.

– Ihan hemmetin hyvä kenttä, tosi hyvät greenit. Jos keskimäärin lyöt jokaisen väylään ja siitä greenille, niin kyllä siinä väkisinkin alkaa birdieitä uppoamaan ja isot numerot pysyy kaukana. Hyvä pallon lyöminen on tärkeätä täällä, niin kuin yleensäkin, Nuutinen toteaa.

Olympiaturnaus ei aina kiinnosta ammattilaispelaajia, mutta Suomen edustajat ovat erittäin motivoituneita.

– Olympialaiset on sellainen juttu, että tämä on kunniatehtävä ja on ihan huikeata olla mukana. En malta odottaa, että pääsen kisaamaan, Castren sanoo.

Rullalautailussa park-kilpailu

Keskiviikkoaamuna käydään rullalautailun park-kilpailu, jossa Suomea edustaa Lizzie Armanto. Hänellä on takanaan pitkä kuntoutusjakso viime syksyn pahan loukkaantumisen jälkeen, mutta tilanne näyttää hyvältä huolimatta siitä, että ihan kaikkiin entisiin temppuihinsa hän ei vielä pysty.

– On joitain temppuja, joiden kanssa kamppailen, mutta ei kannata olla huolissaan, koska minulla on todella paljon temppuja varastossa. Olen tosi innoissani, kun pääsen radalle. Tavoitteeni on pitää hauskaa laudalla ja jos saan tehtyä ranin, josta olen ylpeä, niin olen tyytyväinen. Nämä ovat kuitenkin ensimmäiset olympialaiseni ja olen toipunut loukkaantumisesta.

Rullalautailu on Tokiossa kisaohjelmassa ensimmäistä kertaa olympialaisten historiassa. Kilpailumuotoja on kaksi: street ja park. Streetissä rata on katumainen ja sisältää erilaisia elementtejä, kuten kaiteita ja rappusia. Parkissa kisataan altaan kaltaisella alueella ja tuomarit pisteyttävät temppuja ja tyyliä.

Keihäsmiehet avaavat suomalaispäivän yleisurheilustadionilla

Yleisurheilussa nähdään huomenna useita suomalaissuorituksia. Päivän avaavat keihäsmiehet klo 3:05 alkavalla karsinnalla. Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela ovat varmuudella kisassa mukana, Oliver Helanderin tilanne on vielä epävarma harjoituksissa sattuneen loukkaantumisen takia. Helanderin tilannetta seurataan viimeiseen mahdolliseen hetkeen asti eli päätös kilpailemisesta tehdään juuri ennen kisan alkua.

Etelätalo on luottavaisin mielin karsinnan suhteen.

– Ei ole mitään sen kummempaa ongelmaa. Fysiikka tuntuu olevan ihan kunnossa eli ei mitään esteitä, etteikö voisi lentää pitkälle.

Kysyttäessä haastajaa kauden kärkinimelle ja kisan ennakkosuosikille Saksan Johannes Vetterille, on Kuuselalla vastaus valmiina.

– Etelätalo, Kuusela, Helander varmaan näin jos pitää äkkiseltään sanoa, hän virnistää.

Naisten seitsenottelu alkaa ensimmäisen päivän lajeilla. Maria Huntington tavoittelee ottelua, jolla voisi onnistuessaan kohennella sijoitustaan myös kauden maailmantilastoissa, jossa hän on tällä hetkellä 12:s ottelupisteillä 6318.

– Kaikista tärkeimmät ovat kaksi ensimmäistä lajia, aidat ja korkeus. Siinä on oikeastaan se ottelun kulmakivi ja ne on myös tosi kovat pistelajit. Ne vaativat onnistumista, mutta olen siinä kunnossa, että pystyn niissä onnistumaan. Koen, että en ole kahteen vuoteen saanut ottelussa mun täyttä potentiaalia käytettyä, ja jos mä sellaisen hyvän ja tasapainoisen ottelun teen, niin en näe sitä mitenkään mahdottomana, että olisin kymmenen, kahdeksan joukossa.

Elmo Lakka hoiteli itsensä jatkoon 110 m aitajuoksun alkueristä ja hänet nähdään välierien toisessa erässä klo 5:08.

Sara Kuivisto juoksee 1500 m toisessa välierässä upean alkueräjuoksun siivittämänä. Hän paranteli maanantain juoksussa omissa nimissään ollutta SE-aikaa lukemiin 4.04,10.

 

Suomalaiset Tokiossa ke 4.8.

1:30 N Golf: Matilda Castren, Sanna Nuutinen

3:00 N Rullalautailu park: Lizzie Armanto

3:05 M YU keihäs karsinta: Lassi Etelätalo, Oliver Helander, Toni Kuusela

3:35 N YU seitsenottelu 1. päivä, 100 m aj, korkeus: Maria Huntington

5:00 (5:08) M YU 110 m aj välierät: Elmo Lakka

(6:30 N Rullalautailu park, finaali: Lizzie Armanto)

13:00 (13:12) N YU 1500 m välierät: Sara Kuivisto

13:05 N YU seitsenottelu 1. päivä, kuula ja 200 m: Maria Huntington

 

 

Lue lisää aiheesta