Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Kuivistolle jo neljäs Suomen ennätys Tokiossa

Hurjassa vireessä oleva Sara Kuivisto paineli 1500 metrin välierissä jälleen Suomen ennätyksen uusille lukemille. Tällä kertaa aika kirjataan lukemiin 4.02,35. Kuivisto juoksi jo alkuerissä ajan 4.04,10.

Kuiviston hieno välieräjuoksu ei riittänyt finaaliin, kun molemmista eristä viisi parasta etenivät suoraan loppukilpailuun ja aikavertailusta jatkoon eteni kaksi urheilijaa. Kuivisto oli välierien kokonaistuloksissa upeasti 15:s ja jäi finaalipaikasta vain 0,66 sekuntia.

– Finaalipaikka oli totta kai tavoitteena, mutta on myönnettävä, että olin vähän väsynyt. En olisi tuhannesosaakaan kovempaa jaksanut, kaikki jäi radalle. Alku tuntui hyvälle, mutta loppuun ei enää ihan viimeistä lentoa irronnut. En voi olla pettynytkään, mutta kyllä kertoo lajin tasostakin, jos finaaliin ei mennä tuolla ajalla. Minimitavoite eli neljä juoksua saavutettiin, Kuivisto kertoi.

Huntington seitsenottelussa 14:s ensimmäisen päivän jälkeen

Maria Huntington aloitti seitsenottelun juoksemalla pika-aidat aikaan 13,20 ja hyppäämällä korkeutta 180. Kahden lajin jälkeen Huntington oli seitsemäntenä 2072 pisteellään, 55 pistettä ennätyssarjaansa (6339) perässä. Ottelun ensimmäinen päivä jatkui Tokion aikaa illalla kuulantyönnöllä sekä 200 metrin juoksulla.

Ennätyssarjassaan kuulaa 12,67 työntänyt Huntington astui yli kaksi ensimmäistä työntöään, mutta työnsi kolmannella tuloksen 12,49. Ottelijoiden kisapäivän päättänyt 200 metrin juoksu taittui Huntingtonilta aikaan 24,50. Huntington on ensimmäisen päivän jälkeen 14:ntenä ja 87 pistettä ennätyssarjaansa perässä.

– Aidat oli ihan hyvät, mutta muut lajit ei. Korkeudessa teknisesti huonoja hyppyjä – ei ollut tatsia nyt siihen hommaan. Kuulassa en vaan pysynyt ringissä, ne oli ihan hyviä työntöjä. Vähän oli tiukka paikka kolmannella työnnöllä, ei katastrofitulos kuitenkaan. Ihan ok juoksu, loppu sakkasi, Huntington summasi ottelupäiväänsä.

Lue lisää aiheesta