Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Suomalaiset Tokiossa torstaina 5.8.

Naisten golfin olympiaturnaus jatkuu toisella kierroksella. Mira Potkonen ottelee paikasta finaaliotteluun. Yleisurheilussa useita suomalaislajeja.

 

Korkeushyppääjä Ella Junnila pääsee vauhtiin yleisurheilustadionilla, kun korkeushypyn karsinta käynnistyy klo 3:10. Junnila on hakenut virettä ulkoradoille hyvän hallikauden jälkeen.

– Tällä kaudella ei ole ollut varsinaista yhtä akilleen kantapäätä, hyppy on ollut kokonaisuutena pikkuisen hakusessa. Jos sen hypyn saa tulemaan kokonaisuutena hyvin, juoksu jatkuu hypyn lävitse ja saa vauhdin siirrettyä ponnistukseen, niin sillä se tulee. Tavoite on päästä finaaliin.

7-ottelun toinen päivä alkaa klo 3:40. Maria Huntington on ensimmäisen päivän jälkeen 14:ntenä 3699 pisteellä.

Klo 13:20 nähdään naisten seiväshypyn finaali, jonne suomalaisista selviytyi Wilma Murto.

Kävelijät matkaan myöhään illalla

Suomalaistapahtumia on luvassa myös myöhään torstai-iltana, kun klo 23:30 Suomen aikaa starttaavat kävelijät 50 km urakalleen. Suomelta on mukana kolmikko Jarkko Kinnunen, Veli-Matti ”Aku” Partanen ja Aleksi Ojala. Kisa käydään poikkeukselliseen aikaan, jotta keli ei olisi liian kuuma. Viilennykseen on silti kaikki keinot käytössä.

– Tärkeintä on, ettei oma termostaatti kuumene, koska jos se ylikuumenee, niin sitten on peli seis. Koitetaan pysyä viileänä, mutta mennä silti kovaa, kertoo kävelijäkolmikon kokenein konkari Kinnunen.

– Ajattelen niin, että lähden melko maltilla tähän kisaan ja luotan siihen kovaan loppuun. Kun lämpötila alkaa nousta kisan edetessä, niin säästän vähän voimia sinne loppuun ja haen semmoista ehjää nousujohteista suoritusta, avaa Partanen omaa taktiikkaansa.

– Eiköhän se ole se, että mies hymyilee maalissa ja on onnistunut, eihän siinä mitään muuta voi tavoitellakaan, kommentoi Ojala tavoitetta kysyttäessä.

Olympiagolfissa toinen kierros

Naisten golfturnauksen toinen kierros alkaa jo tuttuun aikaan klo 1:30. Matilda Castren aloitti turnauksen vahvasti pelaamalla ensimmäisen kierroksen kolme lyöntiä alle parin. Hän on tuloksissa jaetulla neljännellä sijalla. Sanna Nuutisen ensimmäinen päivä päättyi tulokseen -1 ja jaetulle sijalle 16.

Nyrkkeilyssä välierät

Mira Potkonen ottelee huomenna paikasta finaaliotteluun. Välierässä hän kohtaa tutun brasilialaisen, Beatriz Ferreiran.

– Olemme otelleet häntä vastaan muutaman kerran, joten hän on sillä tavalla tuttu. Äärettömän kova vastus, maailmanmestari. Kyllä me siihenkin pyrimme aseet löytämään, toteaa Potkosen valmentaja Maarit Teuronen.

  

Suomalaiset Tokiossa to 5.8.

1:30 N Golf: Matilda Castren, Sanna Nuutinen

3:10 N YU korkeus karsinta: Ella Junnila

3:40 N YU seitsenottelu, 2. päivä, pituus, keihäs: Maria Huntington

8:15 N Nyrkkeily 57-60 kg välierät: Mira Potkonen

13:00 N YU seitsenottelun 2. päivä, 800m: Maria Huntington

13:20 N YU seiväs finaali: Wilma Murto

23:30 Sapporo M YU 50 km kävely: Jarkko Kinnunen, Veli-Matti ”Aku” Partanen, Aleksi Ojala

 

Lue lisää aiheesta