Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.08.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Matilda Castrén ylsi historian parhaaseen suomalaissijoitukseen olympiagolfissa

Matilda Castrén sijoittui 18:nneksi ja Sanna Nuutinen 20:nneksi Tokion olympiagolfissa. Mitalitaisteluun venyminen olisi vaatinut suomalaisilta huippuonnistumista päätöskierroksella.

Suomalaisgolfarit lähtivät hyvistä iskuasemista olympiagolfin viimeiselle kierrokselle, sillä Matilda Castrén oli kolmen ja Sanna Nuutinen neljän lyönnin päässä mitalisijoista. Venyminen mitalikamppailuun olisi vaatinut reilusti alle ihannetuloksen pelaamista lauantaina.

Castrén olikin hyvässä iskussa. Avausväylän bogey kuitattiin jo kolmannella väylällä birdiellä. Sen jälkeen läpimurtokautta LPGA-kiertueella pelaava Castrén antoi itselleen useita birdie-mahdollisuuksia, mutta puttipeli ei tällä kertaa kulkenut tarvittavalla tasolla.

Juuri sateen alta ennen kierroksen keskeytystä klubitalolle ehtinyt Castrén pelasi päätöskierroksen yksi alle ihannetuloksen. Kokonaistulos -8 riitti jaettuun sijaan 18, joka oli paras suomalaisen koskaan saavuttama olympiasijoitus golfissa. Aiempi ennätys oli Mikko Ilosen 21:s Riossa 2016. Eroa voittajaan, Yhdysvaltain Nelly Kordaan jäi yhdeksän lyöntiä ja mitaleille lyönti vähemmän.

– Olen vähän pettynyt. Aineksia oli parempaan, mutta sellaista golf ja urheilu on. Aina se ei mene niin kuin ajattelisi. Ei ollut lyönti ihan sellaisessa kunnossa, että olisi voinut taistella mitaleista. Huippuvire ei tullut esille koko viikon aikana, mikä oli pettymys. Tämä oli ihan huikea kokemus – ylitti kaikki muut odotukset paitsi pelikentällä, Castrén totesi Ylen TV-haastattelussa.

Nuutinen pelasi päätöskierroksen etuysin yksi alle parin. Myös takaysi alkoi birdiellä, mutta sen jälkeen tuli kolme bogeytä viiteen seuraavaan väylään, ja huippusijoitukset karkasivat. Kahteen perättäiseen birdieen urakkansa päättäneen Nuutisen päätöskierroksen tulos oli yksi alle ihannetuloksen ja neljän päivän kokonaistulos -7, jolla sijoituttiin 20:nneksi.

– Kokonaisuutena olen tyytyväinen – jokainen kierros alle parin. Se kertoo tasaisuudesta ja siitä, että annoin itselleni mahdollisuuden menestyä. Kokemuksena tämä oli ihan mieletön! En tiennyt, mitä odottaa, mutta tunnelma oli sikamakea. Sen aisti, vaikka katsomot olivat tyhjät. Olen saanut hirveästi tsemppiviestejä, mikä on ollut ihan mahtavaa. Olen ylpeä, mitä olemme saaneet Madden kanssa tehtyä golfille, Nuutinen myhäili.

Tokiossa nähdään vielä yksi suomalaissuoritus. Lassi Etelätalo heittää keihään finaalissa iltapäivällä kello 14.00 alkaen.

Lue lisää aiheesta