Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
27.12.2021 | Huippu-urheilu | Uutinen

Tomi Poikolainen 60 vuotta

Jousiammunnan olympiavoittaja Tomi Poikolainen täyttää 60 vuotta. Poikolainen oli vasta 18-vuotias voittaessaan kultamitalin Moskovan kisoissa 1980. Hän on edelleen nuorimpana kesäkisoissa olympiavoiton saavuttanut suomalaisurheilija.

Helsingissä syntynyt mutta Hyvinkäällä varttunut Poikolainen nousi isänsä valmennuksessa nopeasti kotimaiselle huipulle voittaen ensimmäisen SM-kultansa 1979. Olympiamenestys tuli silti suuryllätyksenä. Viidentenä Moskovan kilpailun puolivälissä ollut Poikolainen kuroi kärkeä kiinni ja nousi toiseksi ennen viimeisiä 30 metrin nuolia. Ratkaisu syntyi, kun suomalainen ampui rankassa sadekuurossa nuolensa maaliin kisaa johtaneen Neuvostoliiton Boris Isatšenkon hukattua suoritusaikansa odotellen sään paranemista. Kultamitali tuli lopulta Suomeen kolmen pisteen erolla.

Poikolainen osallistui kaikkiaan viisiin olympiakisoihin saavuttaen toisen mitalinsa Barcelonassa 1992 Suomen hopeajoukkueessa. MM-kilpailuista tilille kertyi henkilökohtainen pronssi 1989 ja EM-kisoista kulta 1986 sekä pronssi 1982 ja 1988. Työuransa Poikolainen on tehnyt palomiehenä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella.

Kuva: Urheilumuseo