Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.02.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö välitti terveisensä Suomen olympiajoukkueelle: ”Neljän vuoden välein olympialaisiin matkaa kulloinkin paras joukkue ja tänä vuonna joukkue olette te”

Olympialaisten perinteinen Suomi-vastaanotto järjestettiin Pekingin 2022 olympialaisten kisakyliin etäyhteyksin. Olympiajoukkueelle terveisensä välittivät tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sekä Suomen Kiinan suurlähettiläs Leena-Kaisa Mikkola.

Videotervehdyksessään presidentti Niinistö totesi käynnistyvien olympialaisten olevan talviurheilun suurin ja arvostetuin tapahtuma. Menestyminen olympialaisissa on monen urheilijan unelma.

– Neljän vuoden välein olympialaisiin matkaa kulloinkin paras joukkue ja tänä vuonna joukkue olette te. Teillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokemaan olympiajoukkueen henki. Voitte olla saavutuksestanne ylpeitä, Niinistö summasi kisakylien olympiajoukkueelle.

Menestyminen arvokilpailuissa on useiden osatekijöiden summa.

– Menestyminen edellyttää lukemattomia harjoituskertoja ja omistautumista, mutta myös luottamusta ja rohkeutta, Niinistö totesi.

– Myös taustajoukoilla on suuri rooli. Suomi on onnistunut useita kertoja näyttämään, että yhdessä joukkueena toimien, olemme kokoamme suurempia. Käyttäkää tämä voima hyväksenne, Niinistö lisäsi.

Mäntyniemessä kisakatsomo jännittää Niinistön mukaan koko Suomen joukkueen puolesta.

– Olympialaiset ovat erityinen tapahtuma ja osallistuminen kilpailuihin tulee olemaan unohtumaton elämys. Toivon, että nautitte matkastanne. Haluan toivottaa teille kaikille paljon onnea ja menestystä suorituksiinne, Niinistö kannusti.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kannusti urheilijoita nauttimaan kilpailuista

Myös Olympiakomitean puheenjohtaja Vapaavuori välitti terveisensä urheilijoille.

– Vuosien työ laduilla ja rinteissä, halleilla ja hyppyreissä, on takana. Kohta on käsillä se hetki, kun olympiatuli syttyy, maailma pysähtyy hetkeksi ja unelmien tavoittelu alkaa. Kun olympiatuli syttyy, nauti siitä hetkestä. Se on sinun hetkesi.

– Olet osa Suomen olympiajoukkuetta, me olemme ja pidämme yhtä. Suomen joukkueessa itkut ja naurut kannetaan yhdessä. Suomen joukkueessa kannustetaan toinen toisiamme ja juhlitaan yhdessä, Vapaavuori jatkoi.

Vapaavuori kuvasi olympiajoukkueen olevan jatkumoa. Kautta historian Suomen joukkue on näyttänyt, ettei mahdoton olekaan mahdotonta.

– Nyt on teidän vuoden 2022 olympiajoukkueen aika jättää oma jälkenne historian kirjoihin. Nauttikaa kisoista, toivotan onnea teille kaikille, Vapaavuori kannusti.

Suomen Kiinan suurlähettiläs Mikkola välitti puolestaan olympiajoukkueelle terveiset koko suurlähetystön kannustusjoukkojen kera.

– Voitte olla varmoja, että seuraamme kisoja tulevien viikkojen aikana. Saattaa jopa olla niin, että normaalit työtehtävät unohtuvat, Mikkola totesi leikkisästi.

– Toivomme teille hyviä ja mieleenpainuvia kisoja sekä onnea ja menestystä, Mikkola lisäsi.

Lue lisää aiheesta