06.02.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Iivo Niskaselle pronssia – Suomen mitalitili auki!

Iivo Niskanen on voittanut pronssia Pekingin olympialaisissa miesten 15+15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa.

Kilpailun voiton vei ylivoimaisesti Venäjän Alexander Bolshunov. Toiseksi hiihti Venäjän Denis Spitsov.

Perinteisen osuus eteni Niskasen ja Bolshunovin komennossa ja kaksikko teki vuorovedolla eroa pääryhmään niin, että suksien vaihdossa ero oli jo lähes 30 sekuntia. Heti vapaan osuuden alussa Bolshunov karkasi omille teilleen. Spitsov ajoi Niskasen kiinni ja ohi noin 17 kilometrin kohdalla, ja kaikki mitalistit hiihtivät vapaan osuuden yksin ilman vetoapua. Norjan Hans Christer Holund ajoi Niskasta takaa ja kavensi eroa pronssimitaliin, mutta Niskanen kesti ja lisäsi eroa vielä viimeisillä kilometreillä.

– Oli ihan raju reissu. Hiihdin aika hyvätasoista vapaata tänään ja pystyin pitämään, ja viimeisellä kierroksella suojaamaan, eroa takana tulevaan. Käytännössä koko matka tuli yksin hiihdettyä, että siinä mielessä todella ehjä suoritus, Niskanen kuvasi.

Kolmansissa olympialaisissaan kisaava Niskanen otti edellisistä olympialaisista Pyeongchangista kultamitalin 50 kilometrin perinteisen kilpailussa ja Sotšissa 2014 hän saavutti sprinttiviestin kullan yhdessä Sami Jauhojärven kanssa.

Vuonna 1992 syntynyt Niskanen edustaa Puijon Hiihtoseuraa ja häntä valmentaa Olli Ohtonen.

Historiallinen kolmen olympiamitalin putki

Mitali kolmissa perättäisissä olympiakisoissa on historiallinen saavutus. Urheilijat, jotka ovat onnistuneet voittamaan vähintään yhden mitalin kolmista perättäisistä olympiakisoista talvilajeissa: