Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.02.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Ampumahiihdon yksilökilpailut käynnistyivät naisten 15 kilometrillä – Naisleijonille tappio Sveitsiä vastaan 

Ampumahiihdon naisten 15 kilometrin matkalla viivalle asettui kaksi suomalaista: Mari Eder ja Nastassia Kinnunen. Suvi Minkkinen joutui jättämään normaalimatkan kilpailun väliin terveydellisistä syistä. Hänellä ei kuitenkaan ole koronavirustartuntaa.  

Hyvä hiihtovauhti ja vain yksi ohilaukaus toivat Saksan Denise Herrmannille ensimmäisen henkilökohtaisen olympiakullan. Hopealle hiihti Ranskan Anais Chevalier-Bouchet ja kolmanneksi Norjan joukkueessa jo sekaviestikultaa saanut Marte Olsbu Røiseland. 

Ederin ensimmäinen pystyammunta sujui puhtaasti, mutta kaikilta muilta ampumapaikoilta jäi yksi taulu kaatumatta eli tuloksena oli kolme sakkominuuttia ja 32:n sija. Ederin tunnelmat olivat kaksijakoiset kisan jälkeen. 

Toiselle makuulle asti kisa tuli ihan hyvin. Sitten siinä tuli jotain syöttöhäiriöitä, ja ammuin periaatteessa kahdeksan laukausta siinä toisella makuulla. Sen jälkeen oli kisa kyllä vaikea. En tiedä yhtään mitä siinä tapahtui, mutta fyysisestikin tuntui, että ensin oli ihan hyvää tekemistä ja sitten oli todella vaikeata. Ei ole ihan hirveästi muistikuvia siitä puolestatoista kierroksesta.  

Kinnusen ensimmäinen ammunta makuulta oli puhdas suoritus, mutta ohilaukauksia tuli yhteensä neljä. Lopputuloksissa hänen sijoituksensa oli 51:s.  

Ei paras ammuntapäivä tänään. Yritin parasta, mutta muutama virhe tuli. 

Naisleijonien ottelu päättyi Sveitsin 3–2 voittoon

Naisleijonat kohtasi alkulohkon kolmantena vastuksenaan Sveitsin, jonka Suomi kukisti MM-pronssiottelussa viime elokuussa. Päivän pelissä asetelmat kääntyivät kuitenkin päälaelleen Sveitsin päihittäessä Suomen lukemin 3-2. 

Suomen pelistä oli aistittavissa pientä alkujännitystä, mutta pelaajilta nähtiin ottelun aikana myös varsin vakuuttavia otteita.  

Ensimmäisessä erässä Elisa Holopainen ja Ronja Savolainen joutuivat peräjälkeen jäähylle, jolloin Sveitsi pääsi hyödyntämään ylivoima-asetelmaa ja laukoi joukkueen 10-johtoon.  

Toisessa eräässä Suomi jatkoi yhä vauhdikkaasti. Sveitsin jäähyn myötä Suomi tasoitti tilanteen 1–1 Nelli Laitisen maalilla. Sveitsin päästessä jälleen ylivoimatilanteeseen laukoi kuitenkin Dominique Rüegg Sveitsin jälleen 2–1 johtoon. 

Kolmannen erän alkumetreillä Sveitsi iski jälleen kiekon Suomen maaliin siivittäen Sveitsin kahden maalin karkumatalle lukemin 3–1. Suomi onnistui kuromaan karkumatkaa kiinni viimeisessä erässä Elisa Holopaisen maalin myötä. Sveitsi kuitenkin säilytti johtoaseman ottelun loppuun asti.  

Päävalmentaja Juuso Toivola näki ottelussa paljon hyvää.  

– Tulos meni pieleen, mutta muuten onnistuimme. Tulokseen ei voi olla tyytyväinen, mutta olen tyytyväinen siihen, miten tämän kaiken jälkeen meidän joukkue tuli tuohon peliin, miten se oli pukukopissa ja erätauoilla. Tämä antoi vahvaa uskoa niin huomiseen kuin siihen ratkaisevaan viidenteen peliin. Huomenna uusi päivä. Peli oli hyvää. Maalipaikkoja oli paljon. Huonoa tietysti se, ettemme saaneet maaleja niistä. Jäähyjä pitää huomenna karsia vähemmälle, Toivola totesi. 

Hyökkääjät Petra Nieminen ja Susanna Tapani ovat kohdentaneet katseet jo seuraavaan peliin. Tiistaina Suomi pelaa viimeisen alkulohkon ottelunsa Venäjää vastaan ennen puolivälieriä.  

– Nyt meidän pitää lähteä tästä voittojen tielle ja pelata meidän omaa peliä. Ei voida mennä kaverin vauhtia, mitä ehkä tänään jossain määrin tapahtui. Pitää saada huomenna hyvä peli alle ennen kuin lähdetään jatkamaan, kommentoi Nieminen. ottelun jälkeen. 

Venäjä on aika fyysinen joukkue. Pitää jalan liikkua. Tämä peli tulee niin nopeasti, että pitää heti katseet suunnata sinne. Sitten myös sitä maalintekotehokkuutta ja toivottavasti saadaan vähän ylivoimaa, niin päästään sitä kautta tekemään maaleja, jatkoi Tapani. 

Lue lisää aiheesta