Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.02.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Kaksi Suomen olympiajoukkueen jäsentä eristykseen – tilanne samankaltainen kuin Marko Anttilalla

Kiinalaiset viranomaiset ovat asettaneet Leijonien maalivahdin Jussi Olkinuoran ja tiedottajan Petteri Hietasen eristykseen positiivisten koronavirustestien takia. Kaksikon tilanne on samankaltainen kuin jo viikonlopun ja maanantain eristyksessä viettäneen Marko Anttilan.

– Sekä Olkinuoralla että Hietasella on takana Suomessa hiljattain todennettu koronavirustartunta. Testitulokset muuttuivat ennen lähtöpäivää negatiivisiksi, ja he pääsivät matkustamaan Kiinaan ja ovat päässeet myös toimimaan Kiinassa, Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki sanoo.

– Samalla tavalla kuin Anttilalla, heidän muuttunut tilanteensa ja päätymisensä eristyshotelliin liittyy ct-arvojen heittelyyn. Lääketieteellisen ymmärryksemme mukaan he ovat täysin terveitä, eivätkä he ole aiheuttaneet tai aiheuttaisi muille tartuntariskiä.

Anttilan tilanteessa on tapahtunut käänne positiiviseen suuntaan, ja hänellä on mahdollisuus vapautua eristyksestä, jos tiistain testin ct-arvot eivät ole määritellyn rajan alapuolella. Olkinuoran ja Hietasen osalta tilannetta seurataan. Suomen joukkue jatkaa vaikuttamisyrityksiä käytäntöjen muuttamiseksi.

Lue lisää aiheesta