Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.02.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Ilkka Herola yhdistetyn normaalimäen kilpailun kuudes – pujottelussa Honkanen ainoa maaliin laskenut suomalainen

Yllätyksellisen ja dramaattisen yhdistetyn normaalimäen kilpailun vei nimiinsä Saksan Vinzenz Geiger. Loppuratkaisu syntyi viimeisessä ylämäessä, jossa Geiger lähti hirmuiseen kiriin ja veti perässään myös kakkoseksi tulleen Norjan Jørgen Gråbakin. Kultamitali oli Geigerille ensimmäinen henkilökohtainen aikuisten arvokisamitali. Itävallan Lukas Greiderer kiri kisassa kolmanneksi.  

Ilkka Herola oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 8 ja lähti hiihto-osuudella kuromaan kiinni kärjessä lähteneen Japanin Ryota Yamamoton reilun minuutin etumatkaa. Lopputuloksissa Herolan ero kärkeen oli +25,4 sekuntia ja sijoitus 6:s.  

Ihan onnistunut mäkiosuus ja hyvän paikan sai hiihtoon, mutta ei ollut ladulla minun päiväni tänään. Oli ihan eväät syöty tuohon vikalle kierrokselle lähtiessä. Täällä korkealla erot tulevat aika äkkiä ja tärkeintä on just se, missä tilassa on tuohon vikalle kierrokselle lähtiessä. Meidän letkasta se kärkikaksikko kuitenkin tuli, että vauhdinjako oli ihan hyvä. Se, minkä takia tänään ei pystynyt siinä riittävän taloudellisesti tulemaan mukaan, niin sitä en tiedä, mikä siinä oli, kommentoi pettynyt Herola. 

Toiseksi paras suomalainen oli 17:nneksi sijoittunut Eero Hirvonen, joka lähti hiihto-osuudelle sijalta 19. Hirvosella oli ongelmia reisikramppien kanssa, eikä mies peitellyt pettymystään.

Mäki oli aika pettymys. Aika paljon enemmän odotin siltä ja siinä olisi varmasti ollut mahdollisuudet hypätä paljon paremmin, mutta ei siitä nyt kuitenkaan jäänyt paljoa jossiteltavaa. En käsitä sitä, miten vaikeaa tuo hiihtäminen oli, koska fiilis on ollut tosi hyvä ja tuntuu, että valmistautuminen on mennyt kaikin puolin ihan älyttömän hyvin. Olin aika varma, että pystyn hyppäämään kauden parhaan kisasuorituksen ja hiihtämään huonollakin hiihdolla kauden parhaan hiihdon, kun kunnon pitäisi olla tosi hyvä, mutta sitten tämä päivä kokonaisuutena meni näin. Ei ole mitenkään kovin hyvä fiilis. 

Perttu Reponen nosti myös sijoitustaan hiihto-osuudella, jonne hän lähti sijalta 28. Lopputuloksissa hänen sijoituksensa oli 22:s.  

Mäessä ei ihan parasta löytynyt vielä tänään. Se jäi vähän hampaankoloon. Hiihtoonkin oli aika paljon epävarmuuksia ennen starttia, mutta ihan huojentunut fiilis, että ei mitään katastrofia tullut siellä. En ihan tyytyväinen voi olla päivään, mutta ei nyt mikään huonoinkaan päivä. Kyllähän se raskasta on, kun täällä korkealla ollaan ja on rankka maasto, mutta sai ihan nousujohteisesti kuitenkin tehtyä hiihdon. 

Arttu Mäkiaho oli mäen jälkeen 27:s ja ja lopputuloksissa 23:s. Mäkiaho oli tyytyväinen, että kisarupeama oli avattu, vaikka kisasuoritus jättikin parannettavaa. 

– Kyllä vähän enemmän oli mahanpuruja ennen kisakierroksen hyppyä ja se vähän näkyi suorituksessa. Ei ihan semmoista energiaa saanut, mihin on parhaimmillaan pystynyt. Hiihtoladulla aika maltillinen oli se eka viisi kilsaa. Piti vähän käsijarru päällä mennä, aika salakavalasti tulee happo täällä korkealla. Sai ehjän hiihdon, mutta toki harmittaa, että edellä menevä porukka oli sen 20 sekkaa edellä. Se oli sen verran liikaa, mitä siinä mäessä jäätiin. 

Vlhova vahvin pujottelussa – Honkanen 37:s 

Alppihiihdossa naisten pujottelukisan voitosta käytiin tiukka taistelu, sillä koko mitalikolmikko oli vain 0,12 sekunnin sisällä. Voittoon laski Slovakian Petra Vlhova, joka nousi ensimmäisen kierroksen kahdeksannelta sijalta aina olympiavoittoon asti.  

Riikka Honkanen oli paras suomalainen laskien sijalle 37. Sekä Rosa Pohjolaisen että Erika Pykäläisen ensimmäiset laskut päättyivät ulosajoon. 

– En mä tietenkään ole tyytyväinen sijoitukseen ja laskuun. Pääsin kuitenkin maaliin ja oon tyytyväinen, että fiilis oli parempi kuin eilen. Se ei ihan laskussa näkynyt kuitenkaan. Tuntui ettei ollut ihan niin hyvä pito suksissa ja vähän lipsui, eikä pystynyt ihan sataprosenttisesti luottamaan, että suksi pitää, Honkanen kertasi. 

Pohjolainen oli laskuunsa pettynyt. 

– Aika huono fiilis. Olisi ollut hyvät mahdollisuudet laskea hyvin, ja sit kun mokaa ekoilla kepeillä niin totta kai se ärsyttää, mutta minkäs teet, tää on urheilua. Olisi ollut aika hyvät olosuhteet ja rata ei näyttänyt kuluvan mihinkään. Olisi ollut hyvät mahikset iskeä, mutta ei näköjään tänään.  

Pykäläinen harmitteli virhettään. 

– Tuli virhe ihan peruskäännöksessä. Lumi on täällä aika erilaista kuin Euroopassa. Rinne oli sinänsä hyvä. Harmittaa, että kävi näin, mutta oli kuitenkin hienoa olla Olympialaisissa.  

Lue lisää aiheesta