Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.02.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Edessä jännittävät hiihdon parisprintit ja Naisleijonien pronssiottelu

Hiihdossa vuorossa on jännittävät parisprintit. Naisten sprintissä ladulla nähdään Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Miesten sprintissä puolestaan Iivo Niskanen ja Joni Mäki. 

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski hiihtävät ensimmäistä kertaa parisprintin yhdessä. Niskanen avaa viestin, Pärmäkoski hiihtää ankkuriosuuden. 

– Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kiva päästä Kristan kanssa hiihtämään. Ollaan molemmat hyvässä kunnossa, joten varmasti tulee kova kisa. Toivon, että omilla osuuksilla pidetään vauhtia ja pystyn sitä itsekin pitämään, Niskanen summaa.  

Myös Pärmäkoski on luottavainen tulevasta viestistä ja kaksikon vireestä. 

– Hyvä fiilis. Viime vuosien pariviestit ovat olleet tosi nopeatempoisia. Mitä hitaampi latu, sen parempi meille. Toivottavasti saadaan niitä kovia sprinttereitä tippumaan. Me lähdetään huomenna tekemään paras mihin pystytään ja tulos on sen mukainen. Meillä on vain voitettavaa huomenna, joten lähdetään nauttimaan kisasta. 

Naisten maajoukkueen päävalmentajan Ville Oksasen mukaan muiden joukkueiden valinnat olivat pitkälti ennalta arvattavissa.  

– Odotettuja valintoja. Tutut maat kovimpia vastuksia. Kova kisa tulossa, mielenkiinnolla odotan. 

Miesten maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasasen mukaan miesten lähtölistoissa tilanne on hyvin vastaava kuin naisissa – suuri yllätyksiä ei tullut esiin. Miesten parisprintissä avausosuuden hiihtää Iivo Niskanen, ankkuriosuudella nähdään Joni Mäki. 

– Kovimmat joukkueet arvattiin oikein niin miehityksen kuin järjestyksen osalta. Molemmissa osuuksissa pidetään varmasti vauhtia ja molemmat ovat tärkeitä. 

Keskiviikon viestejä aikaistettiin kylmien olosuhteiden vuoksi. Iivo Niskanen ei kuitenkaan ole viileämmistä olosuhteista turhan huolissaan.  

– Pakkasiin on totuttu. Hengitys joutuu urheilijoilla varmasti kovimmille. Yritän hoitaa oman ruutuni ja tarjoamaan Jonille hyvän paikan ankkuriosuudelle.  

Mitä treenejä pertsalla vetänyt, niin tuntunut ihan hyvältä ja tuntuma on hyvä. Parisprintti itselle tuttu, niin pystyy aika levollisin mielin menemään huomiseen. Olosuhteet varmaan vaikuttavat siihen, missä vaiheessa aletaan ratkomaan peliä, toteaa puolestaan Mäki.

Naisleijonat kohtaa pronssiottelussa Sveitsin

Naisleijonat kohtaa pronssiottelussa Sveitsin. Asetelma on toisintoa viime vuoden MM-pronssiottelusta, jossa Suomi putsasi pöydän ja nappasi pronssimitalin Naisleijonille.  

Naisleijonien ottelut alkoivat alkulohkossa tahmeasti, mutta pelien edetessä joukkueen otteet ovat varmistuneet.  

– Meillä oli hieman haasteita alussa, mutta nyt pelaamme sellaista peliä kuin olemme halunneet koko ajan pelata. Vahvuutemme on nopeus. Meidän pitää hyödyntää tätä ja kontrolloida peliä, jolloin Sveitsin on vaikeampi pysäyttää meitä. Mitalipeleissä on oltava keskittynyt, pelattava fiksusti ja oltava nälkäinen. Päästimme Sveitsin viimeksi liian helpolla, joten nyt meidän on vain pysyttävä pelisuunnitelmassamme, avaa hyökkääjä Michelle Karvinen.  

Päävalmentaja Juuso Toivolan mukaan otteluun valmistautuminen alkaa aiemman Sveitsi-ottelun tarkastelulla.  

– Katsomme pelin ja palautamme sen asiat mieleen. Sveitsillä on vaarallinen ykköskenttä, joten etsitään lääkkeet siihen joukkueena ja katsotaan sitten, miten lähdemme taktikoimaan. Uskon, että tämä tarina on viimeistä lukua vaille valmis ja me kirjoitamme sen huomenna.  

Ampumahiihdossa vuorossa naisten viesti – Leijonat nähdään puolivälieräottelussa

Ampumahiihdossa kilpaillaan naisten 4 x 6 kilometrin viesti. Suomen joukkueessa hiihtävät Suvi Minkkinen, Mari Eder, Erika Jänkä ja Nastassia Kinnunen. 

Kiekkokaukalossa nähdään myös miesten maajoukkueen otteita, kun Leijonat kohtaa Naisleijonien tapaan Sveitsin.  

 

Suomalaiset Pekingissä 16.2. 

9.15 Maastohiihto, M/N parisprintti karsinta  

9.45 Ampumahiihto, N 4 x 6 km viesti 

10.40 Jääkiekko, M puolivälierät FIN-SUI 

11.15 Maastohiihto, M/N parisprintti finaali 

13.30 Jääkiekko, N pronssiottelu FIN-SUI 

Lue lisää aiheesta