Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.02.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Lauantain ohjelmassa miesten viidenkympin hiihto 

Pekingin olympialaisten viimeisenä viikonloppuna ovat vuorossa maastohiihdon pitkät matkat. Huomenna hiihdetään miesten 50 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Suomen miehistä matkaan lähtevät Perttu Hyvärinen ja Remi Lindholm. 

Raaka kestävyyskisa on huomenna tulossa. Kovat ovat olosuhteet ja kova on latu. Uskon, että arvokisatyyliin on halukkuutta myös vauhdinpitoon. Luulen, että porukka pilkkoutuu pienempiin ryhmiin ja siellä vauhtiakin pidetään. Mikään massakirikisa ei varmastikaan ole tulossa, kertoi päävalmentaja Teemu Pasanen. 

Olen treenannut tätä varten aika paljon. Varmasti hyvä kestävyyskisa mulle, omalla vahvuusalueella mennään, sanoi Lindholm. 

Hyvärinen on valmistautunut pitkälle matkalle huolehtimalla riittävästä tankkauksesta. Myös matkan aikana energian pitää riittää koko kisan ajaksi.  

Kisan aikana tarvitaan mahdollisimman paljon energiaa heti alusta asti, että kestää loppuun asti. Kylmällä ilmalla ei tule sellaista janon tunnetta eli pitää ne juotot juoda vähän väkisin. Yksi asia on myös se, että kun on tosi kylmä kisa ja kun muutaman juoman siitä kaataa sormille, niin voi olla näpit aika jäässä. Siihen täytyy vielä keksiä joku konsti, että saadaan sormet tulemaan mukana maaliin asti, Hyvärinen totesi. 

Viidelläkympillä tulee heikkoja kohtia varmasti kaikille. Niitä tulee aaltoillen, välillä voi tuntua ihan hyvältä, välillä ollaan tippumassa letkasta. Mutta etiäpäin, sanoi mummo hangessa, ei muu auta, hän jatkoi. 

 

Suomalaiset Pekingissä 19.2. 

8.00 Maastohiihto, M 50 km v 

Lue lisää aiheesta