Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.02.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

Nimityksiä Suomen Olympiakomiteassa: Petri Keskitalo ja Anu Kauppi Olympiakomitean johtotehtäviin

Petri Keskitalo, 54, on valittu Suomen Olympiakomitean liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan yksikön johtajaksi ja Anu Kauppi, 50, myyntijohtajaksi. Keskitalo aloittaa työnsä Olympiakomitean palveluksessa maaliskuun puolivälissä ja Kauppi elokuussa 2022.

Olympiakomitean syyskokous hyväksyi marraskuussa 2021 päivityksen järjestön strategiaksi. Uudeksi päävalinnaksi seura- ja järjestötoiminnan elinvoiman kasvattamisen ja huippu-urheilumenestyksen tuottamisen rinnalle nousi liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan edistäminen. Tämän myötä Olympiakomitean roolina on entistä vahvemmin tukea koko liikuntakulttuuria arkiliikunnasta huippu-urheiluun.

Petri Keskitalon johtama uusi yksikkö vastaa tämän uuden päävalinnan operatiivisesti toteutuksesta.

– Haluan laittaa 100-prosenttisesti persoonani peliin liikkuvamman Suomen puolesta. Tämä on paljon luvattu, mutta ilman omaa intohimoa ei voi onnistua toisten innostamisessa. Olympiakomitean tavoite muuttaa liikkumattomuus liikkeeksi on yksi tulevaisuutemme keskeisimmistä tehtävistä, Keskitalo toteaa.

Keskitalo siirtyy Olympiakomitean palvelukseen Länsiauto Drive Oy:n viestintä- ja markkinointipäällikön toimesta. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Jatke -konsernin viestintä- ja markkinointijohtajana sekä Linna Golfin ja Mainostoimisto Precisin toimitusjohtajana. Suomalainen urheiluyleisö muistaa Keskitalon kymmenottelun Olympia-, MM- ja EM-edustajana ja moninkertaisena Suomen mestarina, jonka paras arvokisasijoitus oli 5. sija Tokion MM-kilpailuissa vuonna 1991.

– Liike mahdollisti minulle menestyksen urheilu-urallani ja liikunnallinen elämäntapa jaksamisen työurallani. Olen varmasti paljon velkaa monille eri tavalla liikunnan parissa toimineille, jotka ovat muovanneet minusta sen mikä tänään olen. Odotan innolla uuteen tehtävääni tarttumista.

Vahvistuva varainhankinta päivitetyn strategian tueksi

Myyntijohtajaksi palkattu Anu Kauppi siirtyy Olympiakomitean palvelukseen Live Nationin Suomen kaupallisen johtajan tehtävästä. Kaupin tehtävänä on vahvistaa Olympiakomitean omaa varainhankintaa päivitetyn strategian tukena.

– Minulla on takanani pitkä ura sponsoroinnin ja myynnin parissa, mikä on hyvä pohja tähän tehtävään. Olen lisäksi työssäni Live Nationilla vastannut kaupallisten yhteistyökuvioiden rakentamisesta urheilussa muun muassa NHL-joukkueiden Suomen vierailujen yhteydessä, Kauppi taustoittaa.

Live Nation Finland on Suomen johtava tapahtumajärjestäjä, ja osa yli 40 maassa toimivaa kansainvälistä Live Nation Entertainment -konsernia. Live Nationin lisäksi Kauppi on työurallaan toiminut mm. Helsingin Juhlaviikkojen markkinointi- ja viestintäpäällikkönä sekä erilaisissa tehtävissä mainos- ja viestintätoimistoissa.

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kertoo, että tuoreet rekrytoinnit ovat osa Olympiakomitean päivitetyn strategian toimeenpanoa.

– Olympiakomitea on perinteisesti johtanut suomalaista huippu-urheilua ja edistänyt ja tukenut liikunnan ja urheilun moninaista seura- ja järjestötoimintaa. Tämän ohella toimimme nyt myös muutosvoimana liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan edistämisessä. Lisäksi haluamme nostaa suomalaisen liikunnan ja urheilun yritysrahoituksen ja siihen liittyvän kaupallisen osaamisen uudelle tasolle. Näihin tehtäviin Anu ja Petri valikoituivat kovatasoisen hakuprosessin kautta. Molemmilla on aiempia kytköksiä liikunnan ja urheilun maailmaan, mutta he tuovat samalla mukanaan arvokasta näkemystä ja osaamista liikunnan ja urheilun ulkopuoliselta toimintakentältä, Vapaavuori sanoo.