Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.03.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Vuokatti: Niko Anttolalle kultaa avausmatkalla

Niko Anttola on ottanut kultaa Euroopan nuorten talviolympiafestivaalien avausmatkalla 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa ylivoimaisella esityksellä. Eroa kakkoseksi tulleeseen Sveitsin Niclas Steigeriin tuli yli 20 sekuntia.

– Kisa meni just niin kuin suunnittelin. Kaksi ekaa kierrosta vähän varmistellen, ettei lähde liian kovaa ja hyydy loppuun. Viimeinen kierros niin paljon kuin lähtee, ja siihen sain sitten lisää eroa tehtyä, kommentoi Anttola.

Niko Anttolaa valmentaa hänen isänsä Marko Anttola. Anttola edustaa Visa Ski Team Kemiä ja Vuokatti-Rukan urheiluakatemiaa.

Euroopan nuorten olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään 20.-25.3.2022 Kainuun ja Lahden maisemissa. Poikien jääkiekko sai kunnian aloittaa kisatapahtumat jo viime joulukuussa, ja turnauksen voitti tuli Suomeen pikkuleijonien upealla esityksellä. EYOF- kisat ovat Suomen historian neljännet viiden renkaan eli olympialipun alla kisattavat arvokilpailut.

Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa, ja mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa. Tyttöjen jääkiekko ja yhdistetyn kilpailu ovat ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisaohjelmassa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

Lue lisää aiheesta