Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.03.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Vuokatti 2022: Suomalaisten superpäivä Vuokatissa – kolme kultaa ja pronssi

Tiistaipäivän ensimmäisistä suomalaismitaleista vastasivat alppihiihtäjät Erik Saravuo ja Jesperi Kemppainen. Saravuo nappasi ykköspaikan ja Kemppainen pronssia.

– Eilen sovittiin poikien kanssa, että kolme tyyppiä pitäisi olla palkintopallilla, tänään jäätiin kahteen. Kisa meni suunnitelmien mukaan, eka lasku vähän rennommin ja tokalla lähdin vetämään ihan täysiä. Kivalta tuntuu! Ei tämä loppujen lopuksi paljoa peruskisasta eroa, täysiä vedetään kaikkialla, Saravuo totesi.

– Aika samoin miettein kuin Erik. Oli tavoitteena, että pallilla ollaan ja nyt sitä ollaan, niin täytyy kyllä tyytyväinen olla. Perushyvät laskut sain, siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Mukava keli, kiva kisata, jatkoi Kemppainen.

Erik Saravuota valmentaa Eemeli Pirinen ja hän edustaa Helsinki Ski Clubia ja Kuopion alueen urheiluakatemiaa. Jesperi Kemppaisen valmentaja on Magnus Brodin. Hänen seuransa on Santa Claus Ski Team ja urheiluakatemiansa Vuokatti-Ruka.

Alppihiihtoon saatiin toinenkin kultamitalisti, kun Rosa Pohjolainen vei ylivoimaisella esityksellä tyttöjen pujottelun voiton.

– Tuli kaksi ihan hyvää perusvarmaa laskua, ei mitään ihmeellistä. Rinne oli hyvässä kunnossa ja sää meidän puolella, oli ihan kivaa, kommentoi iloinen Pohjolainen

Pohjolaista valmentaa Mikael Kurki ja hän edustaa Hyvinkään Slalomseura Sukkulaa.

Niko Anttolalle toinen kultamitali

Niko Anttola hiihti toisen voittonsa talviolympiafestivaaleilla perinteisen hiihtotavan 7,5 kilometrin kilpailussa. Eroa toiseksi tulleeseen Tšekin Jiri Tuziin kertyi 10,6 sekuntia.

– Kisa meni hyvin ja sukset toimi hyvin. Taktiikka oli sama kuin eilen ja se toimi hyvin. Ehkä toinen kierros ei ollut ihan niin hyvä, mutta viimeisellä kierroksella pystyin sitten ratkaisemaan kisan edukseni, totesi Anttola.

Anttolaa valmentaa hänen isänsä Marko Anttola. Anttola edustaa Visa Ski Team Kemiä ja Vuokatti-Rukan urheiluakatemiaa.

Euroopan nuorten olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään 20.-25.3.2022 Kainuun ja Lahden maisemissa. Poikien jääkiekko sai kunnian aloittaa kisatapahtumat jo viime joulukuussa, ja turnauksen voitti tuli Suomeen pikkuleijonien upealla esityksellä. EYOF- kisat ovat Suomen historian neljännet viiden renkaan eli olympialipun alla kisattavat arvokilpailut.

Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa, ja mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa. Tyttöjen jääkiekko ja yhdistetyn kilpailu ovat ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisaohjelmassa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

Lue lisää aiheesta