Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.04.2022 | Olympiakomitea

Ilkka Kanerva 1948 – 2022

Suomalaisen urheilun merkkihenkilöihin kuulunut kansanedustaja Ilkka Kanerva on kuollut vakavaan sairauteen 14.4.2022.

Kanerva oli syntynyt Lokalahdella 28. tammikuuta 1948. Lokalahden Leiskussa urheilukipinänsä saanut ja kymmenottelussa kilpaillut Kanerva toimi laaja-alaisella ja pitkäkestoisella urheilujohtajan urallaan useissa keskeisissä urheilujärjestöjen tehtävissä. Hän toimi Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana 1993–2008, Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtajana 1991–2005 ja yleisurheilun Helsingin 2005 MM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana. Sen jälkeen hänet nimettiin SUL:n kunniapuheenjohtajaksi, ja hän toimi myös  Kansainvälisen yleisurheiluliiton ja Euroopan yleisurheiluliiton hallituksissa. Vuonna 1996 Kanerva toimi Suomen olympiajoukkueen johtajana Atlantan kesäolympialaisissa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Kanervalle Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuren ansioristin 1.4.2022.

Siviiliurallaan Kanerva toimi kansanedustajana vuodesta 1975 kuolemaansa saakka ja oli kansanedustajapäivillä laskettuna pisimpään eduskunnassa istunut poliitikko. Hän toimi kolmen hallituksen ministerinä ja viimeisimmäksi eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajana ja puhemiesneuvoston jäsenenä.

Suomen Olympiakomitea hiljentyy kunnioittamaan Ilkka Kanervan muistoa.

(Kuva: Suomen Urheiluliitto)