Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.07.2022 | Olympiakomitea | Uutinen

SM-viikko: Edes taivas ei ole taekwondossa rajana Christianilla

Ilmoja halkova karjaisu, räjähtävä muutaman askeleen vauhti ja hyppy ilmaan. Christian Kamphuisin jalka nousee huimiin korkeuksiin ja rikkoo yli kahden ja puolen metrin korkeuteen asetetun vanerilevyn. SM-viikon beach taekwondon katsomoon kertynyt yleisö räjähtää suosionosoituksiin. On nähty aivan maailman huippuluokan suoritus.

25-vuotiaalle turkulaiselle Taekwondourheilijat 2011:en edustajalle tämä on itsellekin uusi kokemus. Kamphuis on kerännyt jo palkintokaappiinsa MM-mitaleitakin beach taekwondon muilta saroilta. Freestyleliikesarjoissa lääketieteenopiskelija on maailmanmestari. Myös ”normaaleista” taekwondon liikesarjojen MM-kisoista Christian on jo kerännyt arvokisamitaleita.

Salon SM-viikon lauantai lisäsi hänen palkintokokoelmaan neljä Suomen mestaruutta ”biitsissä”: liikesarjoissa, korkeushyppyetupotkussa, triplapotkussa sekä freestylessa.

– Miksi rakastan tätä lajia? Tämä on todella monipuolista itsensä haastamista. Yksinkertaista harrastaa, et tarvitse oikein muuta kuin itsesi. Taivas on rajana, Christian hetken mietittyään vastaa.

Oikeasti taivas ei näytä todellakaan olevan rajana, kun viidettä vuottaan lääketieteen opintoja aloittavan Christianin lauantain suorituksia seuraa. Vartalonhallinta on huimaa seurattavaa ja miehen kuvailemaan lajin monipuolisuuteen on helppo laittaa nimeä alle.

– Voimaa, räjähtävyyttä, nopeutta, liikkuvuutta ja kestävyyttä, Christian listaa.

Isän kanssa samaan aikaan 2012 lajin harjoittelun aloittanut ja nyt 3. danin mustan vyön omaava taekwondoka treenaa viikossa trikkausta voimistelupermannolla kerran viikossa, fysiikkatreeniä 2-3 kertaa, nopeustreeniä kertaalleen ja liikesarjoja 1-2 kertaa viikossa.

Christian Kamphuis Beach taekwondo.

– Kiitos Turun Seudun Urheiluakatemialle loistavasta mahdollisuudesta treenaamiseen. Treenipaikat mahdollistavat todella monipuolisen harjoittelun ja lisäksi tarjolla on fysioterapiaa sekä vaikka psyykkistä valmennusta, Christian kehuu.

Entä sitten se lääkäriksi opiskelun ja urheilu-uran yhdistäminen?

– Kyllä ne toisilleen sitä vastapainoa tarjoavat ehdottomasti. Ilman opiskelua urheilusta jäisi liikaa tyhjää aikaa. Näin minä saan irti enemmän molemmista puolista. Koulu säätää kalenterin pohjan.

Christian tavoittelee urallaan MM-kultaa liikesarjoissa ja myöntää kilpailemisen olevan hänelle erittäin tärkeää, vaikka lajirakkautta riittää muutenkin.

– Olen päässyt korkeammalle tasolle, minne koskaan kuvittelin pääseväni. Edelleen mitataan rahkeitten riittävyyttä ja itsehän tässä kaikesta kehityksestä olen vastuussa!

Kaikkiin SM-viikon tapahtumiin on yleisöltä vapaa pääsy.

SM-viikkoa voi seurata Ylen kanavilla, TV2:ssa ja Areenassa, torstaista sunnuntaihin todella laajasti. Pelkästään TV2 tarjoaa yli 28 tuntia lähetyksiä kisatapahtumista.

SM-viikon Ylen TV-lähetyksien aikataulu.

SM-viikko voi seurata myös sen omista sosiaalisen median kanavista Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja YouTubessa. SM-viikon 2022 -nettisivuilta löytyy koostetusti kaikki olennainen tapahtumasta.

Olympiakomitea on aktiivisesti mukana SM-viikon operatiivisessa toteuttamisessa ja uutisoi myös tapahtumasta päivittäin nettisivuillaan sekä sosiaalisen median kanavissaan.

Sunnuntain 3.7. SM-viikon ohjelma

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Tomi Hänninen