Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.07.2022 | Olympiakomitea | Tiedote

Matti Heikkinen Huippu-urheiluyksikön johtajaksi

Suomen Olympiakomitean hallitus on valinnut Huippu-urheiluyksikön johtajaksi kauppatieteiden kandidaatti Matti Heikkisen. Heikkinen, 38, on kolminkertainen maastohiihdon olympiaedustaja ja vuoden 2011 maailmanmestari 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailusta. Heikkinen siirtyy Olympiakomitean palvelukseen GRK Infra Oyj:n markkinointi- ja viestintäjohtajan tehtävästä.

– Tuore ulkoinen evaluaatio viitoittaa suuntaa suomalaisen huippu-urheilun tulevaisuudelle. Rautaisen huippu-urheilun arkea koskevan asiantuntemuksen ohella huippu-urheilun johtaminen edellyttää jatkossa erityisesti kykyä verkostojen johtamiseen sekä laajempaa ymmärrystä maailman muutoksesta ja sen vaikutuksista huippu-urheiluun. Matti Heikkinen tuo suomalaisen huippu-urheilun johtamiseen paitsi vahvaa henkilökohtaista kokemusta kansainvälisen huipun vaatimustasosta, myös modernia ja näkemyksellistä ajan vaatimukset sisäistävää johtajuutta, sanoo Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Huippu-urheiluyksikön johtajan valintaa valmisteli rekrytointiryhmä, johon kuuluivat Olympiakomitean hallituksen jäsenet Sari Multala ja Marco Casagrande, sekä Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto ja hr-päällikkö Riikka Valjakka, sekä viimeisellä haastattelukierroksella Kaisa Vikkula ja Esa Niemi Olympiakomitean hallituksesta. Heikkinen oli rekrytointiryhmän yksimielinen esitys huippu-urheilujohtajan tehtävään.

– Saimme 17 hakemusta, joiden joukossa oli 4 naista ja 13 miestä. Haastattelimme 8 henkilöä, joista loppusuoralle pääsi 4 ehdokasta. Prosessi vietiin läpi tarkasti ja perusteellisesti laajan ryhmän voimin, ja siihen kuuluvasta henkilöarvioinnista vastasi MPS-yhtiö, Taina Susiluoto kertoo.

Susiluodon mukaan valintaprosessissa korostui kyky yhteistyön ja verkostojen johtamiseen.

– Halusimme suunnata valintaa siten, että siinä korostuu kyky johtaa ja innostaa huippu-urheilun verkostoja. Matti Heikkinen erottui hakijajoukosta edukseen lämminhenkisenä ja rentona, mutta samalla kunnianhimoisena ja kannustavana persoonana. Toivotan Matin lämpimästi tervetulleeksi Olympiakomitean palvelukseen. Saamme Matista erinomaisen johtoryhmäkollegan edistämään yhdessä suomalaisen liikunnan ja urheilun liikettä modernilla ja vastuullisella tavalla, Susiluoto sanoo.

Matti Heikkinen: ”Yhteistyötä ja luottamusta”

Matti Heikkinen kertoo harkinneensa huippu-urheilujohtajan tehtävään hakemista perusteellisesti.

– Oman kilpaurani päättymisen jälkeen minulla on ollut palo jatkaa työuraa urheilun parissa. Pidän kuitenkin hyvänä, että olen ehtinyt laajentaa perspektiiviä toimimalla muutaman vuoden ajan urheilun ulkopuolella.

Heikkisen mukaan suomalaisella huippu-urheilulla on nyt tärkeä momentum.

– On löydettävä kestävä tasapaino siihen, kuinka päivitämme toimintamme tämän ajan yhteiskunnan vaatimusten mukaiseksi ja menestymme silti aiempaa paremmin kansainvälisessä kilpailussa. Se onnistuu vain verkostoyhteistyöllä ja vahvan luottamuksen rakentamisella urheilun arjessa, Heikkinen sanoo.

Heikkinen aloittaa huippu-urheilujohtajan tehtävässä 1.9.2022.

Lisätiedot:
Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Taina Susiluoto, 050 3319832.