Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.07.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Banská Bystrica 2022: Kultainen päätös EYOF-kisoille – Joona Reiman ykkönen hyppyfinaalissa

EYOF-kisat saivat suomalaisittain hienon päätöksen, kun Joona Reiman voitti kultaa telinevoimistelun hypyssä. Hän selviytyi finaaliin suvereenilla esityksellään tiistain joukkuekisasta, jossa nappasi hypystä telinevoiton. Finaalihypyistään hän sai pisteitä 14,333.

– Tänään sujui hyvin, tehtiin se mitä piti. Kultaa tultiin hakemaan ja kulta tuli, ei voi olla tyytyväisempi. On paljon toistoja alla ja treenannut paljon, niin siitä tulee itsevarmuus kisoissakin. Totta kai tämä voitto tuo nimeä kisoihin ja tuomareille. Nyt tulee EM-kisat kolmen viikon päästä, sielläkin sitten on vähän nimeä jo alla, kertoi Reiman.

– Joona on poikkeuslahjakkuus, hyvin sopiva tyyppi telinevoimisteluun. Hän on myös hyvin nopea ja tosi monipuolinen urheilija, joka on pienestä saakka urheillut hirvittäviä tuntimääriä viikossa. Lisäksi meidän hyppyvalmennus on kovalla tasolla, yhteistyötä on tehty vuoden 2010 Euroopan mestarin Tomi Tuuhan ja hänen valmentajansa Timo Holopaisen kanssa. Mulle on aika selkeätä, mikä hypyssä on tärkeätä, kertoi valmentaja Riku Koivunen.

– Joona oli ylivoimainen tänään, aivan omissa korkeuksissaan, ja hämmästyttävän varma. Pitkin viikkoa hän on hyppinyt noita kisahyppyjä, eikä yhtään epäonnistunutta suoritusta. Uskomaton jätkä, kuittasi Koivunen.

Vuonna 2004 syntynyt Reiman edustaa Tampereen Sisua ja Tampereen urheiluakatemiaa. Häntä valmentavat Riku Koivunen ja Sergei Kandlin.

Sudenpennut koripalloturnauksen viidensiä

Koripallossa Suomi varmisti viidennen sijan, kun se kaatoi Slovenian 57-56. Chalina Mäkelä nakutti Suomelle 19 pistettä tasaistakin tasaisemmassa ottelussa.

– Vuoristoratamainen ottelu, jossa me olimme aluksi kuskin paikalla, sen jälkeen Slovenia. Täytyy ihailla tätä meidän uuden palloilusukupolven itseluottamusta ja voitontahtoa, millä tämä ottelu lopulta käännettiin voitoksi, vaikka oltiin pahasti alakynnessä vielä 15 minuuttia ennen loppua, analysoi koripallon päävalmentaja Ilkka Palviainen.

Kilpailujen kotisivut
Kilpailujen tulospalvelu

Kilpailut Olympiakomitean sivuilla

Euroopan nuorten olympiafestivaalit ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

Lue lisää aiheesta