Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.08.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Olympic Charity Golf -tapahtuma kokosi yritykset Tapiola Golfiin

Suomen Olympiakomitea ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea järjestivät 16.8. Tapiola Golf -kentällä hyväntekeväisyysturnauksen, jonka tuotto lahjoitetaan Urheassa opiskelevien urheilijoiden valmennukseen. Turnaukseen osallistui 14 yritysjoukkuetta, joiden kapteeneiksi arvottiin nimekkäitä suomalaisia urheilijoita ja valmentajia.

Olympic Charity Golf järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulla ja yritykset ja yhteistyökumppanit lähtivät innolla mukaan. Samoin oli tänä vuonna: tapahtuma ja nuorten urheilun tukeminen kiinnosti yrityksiä.

Huippu-urheilijat ja valmentajat yritysjoukkueiden mukana

Turnaukseen osallistui 14 yritysjoukkuetta, joissa jokaisessa oli 3 pelaajaa. Lisäksi joukkueet saivat kapteeneikseen yhden huipputason olympiaurheilijan tai valmentajan. Mukana olivat Mikaela Ingberg, Emma Terho, Tiia Reima, Juha Hirvi, Timo Rauhala, Martti Jylhä, Mika Poutala, Anssi Pentsinen, Samu Kyntölä, Arttu Kulmala, Tero Peltola, Mika Väyrynen, Sakari Mattila, Jere Lehtinen ja Heikki Kovalainen. Tapahtuman juontajana toimi Riikka Lehtonen.

Kuvassa joukkueiden kapteenit.

Yrityksille tapahtuma tarjosi ainutlaatuisen tilaisuuden tukea nuoria urheilijoita ja samalla verkostoitua pelien lomassa.

– Tämänkaltainen tapahtuma sopii meidän arvoihimme erinomaisesti, sillä myös meidän toimintamme on täysin nuorille aikuisille suunnattua. Valmistamme jatkuvasti 18-30-vuotiaille kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja mielellämme tarjoamme asuntoja myös urheilijanuorille, NAL Asuntojen Johanna Saarela vinkkasi.

Olympic Charity Golf sai Saarelta kiitosta rennosta tunnelmasta ja piti tärkeänä, että osallistumalla pääsi tukemaan nuoria, huipulle tähtääviä urheilijoita. Ensi vuoden osallistuminenkin on selvää, ja jos mahdollista, myös tämän vuoden kapteenista, Heikki Kovalaisesta, pidetään kiinni jos Saarelalta kysytään.

– Heikki on draftattu myös ensi vuodelle NAL-asuntojen joukkueeseen!

Turnausvoitto HP:lle

Turnauksen pelitapa oli Teemu Selänne Special, jossa jokaiselta väylältä lasketaan yhteen kolmen parhaan pelaajan tasoituksellinen pistebogeytulos niin, että kaikki pelaajat avaavat tiiltä ja valitaan paras avaus, josta jokainen pelaaja pelaa oman pallonsa reikään. Jokaiselta pelaajalta on käytettävä vähintään kolme avausta.

Voiton vei HP yhteistuloksella 130. Joukkueen kapteeni Timo Rauhalan mielestä voitto perustui loistavaan joukkuepeliin, jossa hänen golftaitonsa eivät kuitenkaan olleet ainoa ase.

– Kyllä meidän joukkueemme peli oli kokonaisuutena loistava. Vaikka välillä mentiin katvealueellakin, onnistuimme silti tärkeillä hetkillä lyönneissä koko joukkue.

Toiseksi kisassa sijoittui CATMANDOO yhteistuloksella 124 kapteeninaan paragolfari Tero Peltola. Kolmanneksi sijoittui Luoto niin ikään yhteistuloksella 124 kapteeninaan Sakari Mattila.

Lahjoitus nuorten urheilijoiden valmennukseen

Helsingin Vallillaan valmistui vuosi sitten uusi, uljas Urhea-kampus, jossa toimintansa aloitti myös kesä- ja jäälajien valtakunnallinen Olympiavalmennuskeskus Helsinki. Urhea-kampus on huippu-urheilun uusi koti, jossa urheilijoiden arkiharjoittelua tukee valmentajan lisäksi moniammatillinen asiantuntijatiimi. Tapahtuman avulla kerättiin varoja 26 000 euroa. Lahjashekin tulivat vastaanottamaan Mäkelänrinteen lukiossa opiskelevat Samu Kyntölä ja Arttu Kulmala.

Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen kertoo, että lahjoitusvarat ohjataan nuorten urheilijoiden arkivalmennuksen laadun varmistamiseen.

– Arvostamme ihan todella paljon kaikkia teitä yrityksiä, jotka tulitte mukaan tähän tapahtumaan. Kapteeneita kiitän myöskin – tuntuu hienolta, että annatte aikaanne hyvään tarkoitukseen ja samalla autatte seuraavia sukupolvia urallaan eteenpäin sinne, mihin olette itse omalla urallanne päätyneet.

 

Tapahtumaan osallistuivat järjestäjien lisäksi: Atea Finance Oy, HP, Accountor, EY, NAL Asunnot Oy, ICT Elmo Oy, 3 Step It Oy, Suomen urheilufysioterapeutit ry, Liikuntakeskus Pajulahti, Luoto Company, Factor Nova Oy, Perho Liiketalousopisto, Catmandoo ja Kisakallion Urheiluopisto. Olvi Oyj lahjoitti tapahtumaan juomat, jotka tulivatkin tarpeeseen helteisenä päivänä. Laajasalon opiston opiskelijat Severi Hopsu, Jarno Jumppanen, Konsta Koivisto ja Sonny Mäkinen toteuttivat tapahtuman viestintää.

 

Kuva: Jarno Jumppanen

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja kumppaneidemme kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. 

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEA on valtakunnallinen urheiluakatemia, jonka yhteydessä toimii kesälajeihin keskittyvä Olympiavalmennuskeskus Helsinki. Urhean yhteistyöverkosto tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilijan kaksoisuran rakentamisessa ja linkittää asiantuntijatoiminnan urheilijan ja valmentajan arkeen. https://urhea.fi/

Lue lisää aiheesta