Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.09.2022 | Olympiakomitea | Artikkeli

Kuluttaja-asiamiehen lausunto koskien Urheilun Unelma-Arvan puhelinmyyntiä

Kuluttaja-asiamies on puuttunut A-Lottex Oy:n puhelinmyyntiin, jossa kuluttajille on kaupattu Suomen Olympiakomitean ja 15:n muun urheilujärjestön omistaman Urheilun Unelma-Arvan kestotilausta. Kuluttaja-asiamiehen mukaan puhelinmyynti ei kaikilta osin ole noudattanut kuluttajansuojalain vaatimuksia. Kuluttaja-asiamies ja Suomen Olympiakomitea edellyttävät A-Lottexilta useita korjauksia myyntitoimintaan. A-Lottex on ilmoittanut sitoutuvansa näihin vaatimuksiin.

Kuluttaja-asiamies pyysi asiassa selvitystä myös Suomen Olympiakomitealta. Olympiakomitealla on asian vireillä ollessa ollut tavara-arpajaislupa, jonka nojalla A-Lottex on vastannut arpojen myynnistä alihankintasopimuksella. Olympiakomitea on jo aiemmin huomauttanut myyntitavoista A-Lottex Oy:tä, ja myös korjaavia toimenpiteitä on tehty. Kuluttaja-asiamiehen lausunto ei koske urheilujärjestöjen vastuulla olevien tavara-arpajaisten toteutusta, vaan alihankkijan vastuulla olevaa myyntitoimintaa.

Tuotto lyhentämättömänä nuorisoliikuntaan

Urheilun Unelma-Arpajaisissa on satoja tuhansia asiakkaita, jota ovat halunneet olla tukemassa liikuntaa. Arpajaisen avulla on kerätty lähes 3 miljoonaa euroa nuorisoliikuntaan Suomessa vuodesta 2013 alkaen. Varat kohdennetaan mukana olevien urheilujärjestöjen kautta eri kohteisiin, kuten esimerkiksi Uimaliiton Rollo-uinteihin, Ampumaurheiluliiton Kultahippu-toimintaan, Sulkapalloliiton Minisulkikseen ja moneen muuhun. Lisää kohteita osoitteessa https://www.unelma-arpa.fi/meista/.

-Haluamme jatkossakin olla tukemassa tärkeää asiaa eli nuorisoliikuntaa arpajaistuoton avulla. Pahoittelemme Urheilun Unelma-Arpaan liittyvän myyntiyrityksen toimintaa ja valvomme jatkossa entistäkin tarkemmin alihankkijoidemme työskentelyä, sanoo Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto.