Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.10.2022 | Huippu-urheilu | Uutinen

Rullalautalupaus Heili Sirviö tavoittelee paikkaa Pariisin Olympialaisiin

Tokion kesäolympialaisissa uutena olympialajina nähdyn rullalautailun matka kohti Pariisin kesäkisoja 2024 on alkanut. Tokiossa Suomen ensimmäisenä rullalautailun olympiaedustajana nähtiin lajin maailmantähtiin kuuluva Lizzie Armanto. Seuraaviin kesäkisoihin olympiapaikkaa tavoittelee useampikin suomalaislautailija. Heidän joukossaan uusi tulokas on vasta 11-vuotias Heili Sirviö, joka oli jo saanut paikan lokakuuksi Rio de Janeiroon suunniteltuihin rullalautailun maailmanmestaruuskilpailuihin.

Rion MM-kisan piti olla ensimmäinen karsintakilpailu Pariisin 2024 kesäolympialaisiin, mutta kisat peruuntuivat yllättäen vain muutama viikko ennen suunniteltua ajankohtaa. Näin ollen Heili Sirviö kilpailee Riossa peruuntuneen MM-kilpailun tilalla 3.10. alkaen käytävässä kansainvälisesti arvostetussa STU RIO Open kilpailuissa.

Australiassa pitkään asunut Heili on nopeasti raivannut tiensä kohti maailman huippua rullalautailussa. Hän sijoittui vuoden 2022 Australian avoimissa mestaruuskisoissa naisten sarjassa toiseksi bowlissa ja kolmanneksi parkissa.

Menestyksen myötä Heili on noteerattu lajin kansainvälisissä piireissä, sillä skeittauksen tunnetuimpiin lauta- ja varustevalmistajiin kuuluva H-Street kiinnitti Heilin Alpha Girls –nimeä kantavaan tiimiinsä.

– Heilin kehitys on ollut uskomattoman nopeaa. Hän astui rullalaudan päälle elämänsä ensimmäisen kerran vasta kaksi vuotta sitten, ja nyt hänet kutsuttiin jo Kaliforniaan harjoittelemaan lajin kansainvälisten tähtien kanssa, Heilin äiti Anni Sirviö kertoo.

Heili itse kertoo olevansa kiitollinen ja innostunut Suomen edustamisesta kohti Pariisin olympialaisia.

– Ilman muuta unelmani on päästä edustamaan Suomea Olympialaisiin – ja miksipä ei myös tuoda mitali kotiin skeittauksesta ensimmäisenä suomalaisurheilijana, Heili sanoo.

Naisten rullalautailun maailman huipulla on viime vuosina nähty erittäin nuoria urheilijoita. Tokion olympialaisissa mitalistien keski-ikä oli reilusti alle 20 vuotta, ja nuorimmat mitalistit olivat vasta 13-vuotiaita. Heili Sirviön rullalautaelämää voi seurata esimerkiksi Instagramissa (@heili_sirvio).

Artikkelikuvan kuvakaappaukset: Heili Sirviön Instagramista