Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.01.2023 | Seuratoiminta | Uutinen

Urheilugaalassa palkittiin vuoden parhaat

Suomen Urheilugaalassa juhlistettiin jälleen mennen urheiluvuoden sykähdyttävimpiä hetkiä. Vuoden urheilijana palkittiin Iivo Niskanen ja Vuoden urheiluseuraksi valittiin Ilves.

Niskanen palkittiin Vuoden urheilijana jo neljättä kertaa. Niskasen lisäksi vain maastohiihtäjä Veikko Hakulinen on palkittu nelinkertaisesti Vuoden urheilijaksi.

– Oikeastaan viime talven kimmoke menestykseen lähti jo vuoden 2014 olympialaisista, kun hävisin ensimmäisen henkilökohtaisen olympiamitalin 0,2 sekuntia. Seuraava mahdollisuus siihen tarjoutui Pekingissä kahdeksan vuoden päästä. Tämä oli aika pitkän aikavälin tavoite ja halu oli olla sinä päivänä maailman paras. Kaiken piti mennä nappiin, jotta kulta on mahdollista voittaa, Niskanen taustoitti kiitospuheessaan.

– Tämän piti näyttää viestien perusteella kovinkin varmalta helmikuussa, että tässä ollaan vuoden urheilijoita, mutta minkäslainen urheiluvuosi meille Suomeen sitten tulikaan tästä 2022 vuodesta. Tuli hienoja urheilusuorituksia toistensa perään; nosteltiin Stanley Cupeja, oltiin Euroopan mestareita ja maailman mestareita, sitten vielä pallokin löysi koriin aika kiitettävästi. Se osoittaa aika paljon siitä, minkälaisia elämyksiä urheilu tarjoaa ihmisille. Juuri sillä hetkellä se suomalaisen voittajan menestys tuntuu maailman parhaalta – joten toivottavasti saadaan myös jatkossa nauttia yhtä hienoja sinivalkoisia urheiluhetkiä ja pystytään edustamaan maatamme omissa lajeissa parhaalla mahdollisella tavalla, Niskanen jatkoi.

Vuoden valmentajana palkittiin Jukka Jalonen, joka luotsasi Leijonat pokkaamaan kultamitalin sekä Olympialaisista että MM-kisoista.

Vuoden nuoren urheilijan Uno-pokaalin kotiutti toista vuotta peräkkäin 7-ottelija Saga Vanninen. Vanninen voitti 7-ottelun nuorten MM-kultaa toistamiseen ja sijoittui kymmenenneksi myös aikuisten ottelussa EM-kilpailussa.

Läpimurto-Unolla palkittiin Santeri Kiiveri, joka teki Pekingissä historiaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena alppihiihdossa sekä paralympiakultaa ja -hopeaa.

Vuoden joukkueena palkittiin viime talvena upeasti tuplakultaa voittanut jääkiekon miesten maajoukkue. Leijonat voittivat kultaa upeasti sekä Pekingin olympialaisissa että MM-kotikisoissa. Olympiakulta oli Leijonille ensimmäinen luokkaansa.

Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi suomalaiset äänestivät Wilma Murron Euroopan mestaruuden Münchenissä.

Elämänura-palkinnon pokkasi Risto Nieminen, joka on toiminut useissa merkittävissä liikunnan ja urheilun tehtävissä. Nieminen toimi Olympiakomitean puheenjohtajana vuosina 2012–2016. Lisäksi hän on johtanut niin Valoa, Veikkausta kuin Suomen Urheilutelevisiota.

Suomen aktiivisimpana työpaikkana palkittiin Arla Oy. Henkilöstöliikunta on kiinteä osa organisaation työhyvinvoinnin ja henkilöstöhallinnon kokonaisuutta. Arla Oy:ssa henkilöstön liikkumista edistetään monipuolisesti; työmatkaliikkumiseen ja työpäivän aikaiseen liikkumiseen panostetaan erinomaisella tasolla ja myös vuorotyötä tekeville tarjotaan liikuntamahdollisuuksia ennen työpäivää ja sen jälkeen.

Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi valittiin Kontionlahti, joka liikuttaa kansalaisia niin kunnan sisällä kuin kansainvälisesti. Kontionlahdella panostetaan erityisesti lähiliikuntamahdollisuuksiin ja ympärivuotiseen liikuntaan.

Ilves on Vuoden urheiluseura

Ilves palkittiin Vuoden 2022 urheiluseurana Urheilugaalassa. Vuoden urheiluseuran valintakriteerinä oli tänä vuonna vapaaehtoistoiminta.

Ilves on tamperelainen monilajiseura, jonka toiminnassa on mukana yli 7 000 jäsentä. Seuran lajirepertuaariin kuuluvat jalkapallo, jääkiekko, salibandy, futsal ja ringette. Ilveksen toimintaan osallistuu jopa 2 000 vapaaehtoistoimijaa.

Seuran vapaaehtoisia tuetaan seuran oman perehdytys- ja koulutusjärjestelmän avulla seuratoimijapolun alkutaipaleella sekä sen myöhemmissä vaiheissa. Vapaaehtoisia muistetaan lajijaostojen toimesta eri tavoin läpi vuoden, mutta myös Ilves ry palkitsee vapaaehtoisia koko seuran tilaisuuksissa.

– Tämä on suuri kunnia Ilvekselle ja siksi haluamme kiittää tästä palkinnosta. Tämä on myös osoitus siitä, että olemme tehneet seurassa oikeita asioita. Olemme saaneet pidettyä vapaaehtoiset mukana 80 vuotta. Tästä syystä haluan kiittää niitä kaikkia, jotka ovat olleet aikaisemmin mukana ja ketkä ovat nyt mukana. Lisäksi haluan kiittää yhteistyötahoja ja kaikkia heitä, jotka äänestivät meitä, seuran puheenjohtaja Kari Pansio kiitteli.

 

Katso kaikki palkitut ja hyppää Urheilugaalan tunnelmiin Urheilugaalan sivuilta.

 

Kuva: Janina Pitkänen/Urheilugaala

Lue lisää aiheesta