Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.01.2023 | Huippu-urheilu | Uutinen

Lake Placid 2023: Pelkonen vapaaohjelmaan taitoluistelussa, Maijala pistesijoille ampumahiihdossa

Lauantaina universiadeissa nähtiin suomalaissuorituksia ladulla, rinteessä ja jäällä. Sunnuntaista tulossa vilkas suomalaispäivä.

Ampumahiihdossa kisattiin miesten 15 kilometrin ja naisten 12,5 kilometrin matkat. Miesten kisassa Suomen Matias Maijala hiihti seitsemännelle sijalle +2.21,6 voiton vieneen Kazakstanin Vadim Kuralesin perässä. Kolme ohilaukausta jäi harmittamaan Maijalaa.

– Olisi voinut ampua vaikka vain kaksi ohi. Rata oli hyvä; mukavat mutkat ja ylämäet, ja oli tosi kova baana, niin oli kiva hiihtää, sai tekniikan pysymään hyvin kasassa.

Naisten kisassa voitto meni Kanadan Shilo Rousseaulle. Suomalaisista Hilda Kukonlehto oli 15:s, Sanni Oikkonen 20:s ja Sofia Joronen 21:s.

Pelkonen eteni vapaaohjelmaan

Taitoluistelussa päästiin naisten lyhytohjelman pariin. Suomen Nella Pelkonen varmisti paikkansa tänään luisteltavaan vapaaohjelmaan pisteillä 52,37, joilla hänen sijoituksensa oli 14:s.

– Ihan hyvät tunnelmat. Nella jatkoi hyvin kaatumisesta, eikä antanut sen häiritä loppuohjelmaa. Hän sai komponenttipisteistä kauden parhaat, vaikka siinä oli se kaatuminen. Ollaan tyytyväisiä, että vapaaohjelmapaikka varmistui. Kisat jatkuu, iloitsi valmentaja Minna Järvinen.

Alppihiihto käyntiin super-G:llä

Sääolosuhteet tekivät Lake Placidissa täyskäännöksen ja alppihiihdon super-G päästiin laskemaan vesisateiden jälkeen pakkaskelissä. Suomalaisista Niklas Järvikare laski harmillisesti ulos, Emil Keränen sijalle 19. Kisan voiton vei Tsekin Jan Zabystran.

– Ihan hauskaa oli laskea super-G:tä taas. Vähän heikolla kokemuksella sinänsä, kun on tälle kaudelle vain yksi treeni alla. Ei ollut helppoa, aika pomppuinen superi ja samalla aika tekninen. Eipä siinä, mennään eteenpäin, kommentoi pujottelua ja suurpujottelua päälajeinaan laskeva Keränen.

– Rinne oli saatu mielestäni niin hyvään kuntoon kuin vain oli mahdollista, ottaen huomioon eilisen sateen sekä lumipyryn. Kisasta teki haastavan radan vaihteleva pinta, kertoi alppihiihdon valmentaja Sami Merisalo.

Suomalaiset Lake Placidissa 15.1.

Ajat Suomen aikaa

Kilpailevat:
16.05 Maastohiihto N/M, sprintit, alkuerät (v) (Siiri Kaijansinkko, Vilja Kauranen, Hilla Niemelä, Tiia Olkkonen, Hanna Ray, Eero Iso-Tryykäri, Juha Nurmi, Verneri Poikonen)
16.35 Alppihiihto M, alppiyhdistetty, super-G (Niklas Järvikare, Emil Keränen)
18.05 Pikaluistelu M, 1000 m (Max Kokko, Samuli Suomalainen)
18.55 Maastohiihto N/M, sprintit, finaalit (v)
23.00 Yhdistetty M, yhteislähtö 10 km (Rasmus Ähtävä)
02.00 Taitoluistelu N, vapaaohjelma (Nella Pelkonen)
03.15 Yhdistetty M, mäkihyppy

Kisatapahtumia striimataan livenä verkossa osoitteessa https://www.fisu.tv/

Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Universitaire, International University Sports Federation) alainen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeihin voi osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut 17-25 -vuotias urheilija.

Vuoden 2023 talviuniversiadit kisataan Lake Placidin legendaarisissa olympiamaisemissa 12.-22.1.2023. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista kahdeksassa nähdään suomalaisedustusta. Mukana on yhteensä reilut 1600 urheilijaa 50 eri maasta.

Lue lisää aiheesta